Alimentul care hidratează la fel ca apa. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate și tratează boli grave

Hidratarea este extrem de importantă, mai ales în zilele caniculare de vară. Știai că există un aliment care ține locul apei? Nu doar că are rol în hidratare, ci are și o mulțime de beneficii pentru organism.

Alimentul care înlocuiește apa cu succes / Sursă foto: Pexels
Alimentul care înlocuiește apa cu succes / Sursă foto: Pexels

Iaurtul, un bun înlocuitor al apei atunci când ai nevoie de hidratare

În zilele caniculare de vară, cel mai indicat este să ne hidratăm corespunzător. Specialiștii recomandă consumul a minim 2 litri de apă zilnic, însă există și alte alimente care hidratează organismul. Puțini sunt cei care știu că iaurtul este un produs care înlocuiește cu succes apa. Acest produs te răcorește rapid și are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Potrivit unor studii, iaurtul este o sursă de hidratare excelentă. O doză de iaurt este echivalentul unui pahar cu apă, semn că poate fi consumat fără reguli, mai ales în zilele călduroase de vară.  Pe de altă parte, specialiștii spun că iaurtul are proprietăți care ajută la scăderea colesterolului din organism și de a menține intestinul sănătos. Mai mult, acesta este recomandat, în special persoanelor care țin regim sau dietă, pentru că ajută la slăbit.

Alte beneficii ale iaurtului

Femeile care au probleme ginecologice, trebuie să știe că iaurtul ține infecțiile vaginale la distanță, dacă este consumat în mod regulat. De asemenea, acesta previne osteoporoza și este bine cunoscut pentru faptul că întărește imunitatea. Mai mult, aspectul pielii se va îmbunătății, iar dinții și părul vor fi protejate.

Iaurtul este bogat în calciu, magneziu și are rol antiinflamator asupra corpului. Studiile au arătat chiar și faptul că produsul alimentar tratează astmul și ulcerul peptic care netratat, se transforma în cancer gastric. Consumat zilnic, iaurtul tratează tusea și previne bolile cardiovasculare.

Medicii susțin că iaurtul ar trebui să fie inclus în meniul tuturor, datorită proprietăților sale. Nu doar că îl poți ține în frigider pentru a-l consuma atunci când vrei să te răcorești, dar poate fi un bun medicament atunci când ai o problemă de sănătate, dintre cele menționate anterior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Depay Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
oras pixabay jpg
coada soricelului
Printesa diana bijuterii Profimedia jpg
cos gunoi adobe jpg
image png
Slapi Australia plaja FOTO Shutterstock
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net