Anca - Profa de PsihoDietă te învaţă cum să scapi de kilogramele în exces prin puterea minţii

Ultima actualizare:

Motivați de faptul că au făcut cam multe excese culinare şi s-au răsfăţat cam mult în timpul sărbătorilor din decembrie și din ianuarie, foarte mulți oameni încep să se gândească la diete, la schimbarea stilului de viață. Sau își fac astfel de gânduri acum pentru că majoritatea preferă să înceapă un regim alimentar nou din prima lună a anului sau din prima zi a săptămânii.

Pentru că toată viaţa a fost pasionată de diete şi la un moment dat a fost motivată şi să-şi ajute mama, Anca Alungulesei a născocit o nouă metodă de slăbit

De aceea sunt extrem de solicitați nutriționiștii, fie ei medici sau specialiști „laici”. Iar Anca Alungulesei este unul dintre cei mai căutaţi oameni ai momentului în România acestei perioade, căci este un nutriţionist ce promovează o metodă foarte interesantă şi este în vogă datorită rubricii tematice pe care o are în cadrul emisiunii “Vorbeşte lumea” de la PRO TV.

Click! îți spune în exclusivitate povestea Ancăi Alungulesei, sau “Profa de PsihoDietă” cum o ştiu cei care sunt interesaţi de reţete şi de diete. Anca a vorbit în exclusivitate pentru Click! TV despre metoda sa ingenioasă care ajută nu doar la scăpat de kilogramele acumulate în exces, ci și la reeducarea în relația cu alimentația, aspect atât de important în vremurile pe care le trăim, în care consumerismul a devenit parcă literă de lege. Aflăm de la ea cum a inventat această nouă metodă de slăbit şi în ce constă ea. În plus, Anca ne oferă informații și despre campania intitulată “România arde grăsimea”, la care s-au înscris peste 1.000 de persoane.

  • Cine este Anca Alungulesei?

În viața profesională sunt terapeut în nutriție, cu o experiență de peste zece ani în domeniul alimentației sănătoase și creatoarea unei metofe revoluționare de slăbit, PsihoDieta, o metodă ce are rezultate impresionante, dobândite pentru tot parcursul vieţii. De asemenea, sunt autoarea cărţii “Sănătate la pahar. Ghid de introducere a sucurilor naturale în alimentația zilnică. Pas cu pas”, carte care, după publicare s-a dovedit a fi mai mult decât o simplă carte despre sucuri, pentru că a ajuns să fie recunoscută și premiată la nivel internațional de mulți experți în domeniu. Detalii despre mine şi despre recomandările și programele mele se pot găsi și pe site-ul meu. De curând am demarat şi o campanie naţională de slăbit, intitulată “România arde grăsimea”, care se desfăşoară din ianuarie până în martie.

  • În ce constă PsihoDieta născocită de tine?

Metoda propusă de mine este una integrativă şi se concentrează pe mecanismele interne care ne trimit către farfuria cu mâncare: felul în care funcţionează mintea noastră în raport cu mâncarea şi cu legătura emoţioanală pe care fiecare dintre noi o are cu ceea ce mănâncă. PsihoDieta este procesul intern prin care ajung într-o stare de bine cu corpul, cu gândurile şi cu emoţiile mele, proces pe are l-am transpus într-o metodă personală de slăbit, dar şi într-un stil de viaţă sănătos.

Anca Alungulesei, Profa dePsihoDietă: «Doar nutriţia, ca ştiinţă de sine stătătoare, este insuficientă atunci când ne dorim să facem schimbarea profundă a obiceiurilor şi a comportamentului alimentar»

Anca Alungulesei PsihoDieta
  • Ce studii ai care te-au ajutat să mergi pe acest drum?

Sunt terapeut în nutriţie şi practician de medicină complementară, specializată pe nutriție, diete și stil de viață sănătos. La bază sunt pedagog, dar sunt de asemenea și terapeut (antrenor/coach) Theta Healing. De-a lungul timpului, am urmat nenumărate cursuri de specializare, atât pe partea de nutriţie, bucătărie, cât şi pe partea de terapie. Din dorinţa de a avea o perspectivă cât mai largă asupra a ceea ce înseamnă nutriţie integrativă şi holistică, am urmat un master în Spania, în nutriţie, iar acum, în timp ce vorbim, sunt terapeut în formare în tehnica RTT - Rapid Transformational Therapy a Marisei Peer, terapeut de renume mondial. În paralel, am studiat şi aprofundez în continuare neuroştiinţa, adică ştiinţa creierului. Aria mea de expertiză depăşeşte zona clasică de nutriţie. La un moment dat, în parcursul dezvoltării mele, de studiu profesional, personal cât şi pe partea de experienţă practică, am ajuns la înţelegerea faptului că doar nutriţia, ca ştiinţă de sine stătătoare, este insuficientă atunci când ne dorim să facem schimbarea profundă a obiceiurilor şi a comportamentului alimentar. Dincolo de studii şi de certificate obţinute, sunt o autodidactă înnăscută şi învăţ mereu atât de la clienţii cu care lucrez zilnic, cât şi de la experţi din domeniile care mă pasionează.

Anca Alungulesei, Profa dePsihoDietă: «Mâncarea trebuie să fie medicament»

  • Ce te-a determinat să inventezi această metodă?

De-a lungul timpului am experimentat şi am folosit multe instrumente care să mă ajute atât pe mine, cât şi pe cei din jur să slăbeasca dar, în special, să-şi îmbunătăţească stilul de viaţă. Practica mi-a arătat însă că, dincolo de sfaturile preţioase de nutriţie, adică multă teorie, dificultatea celor care îşi doresc atât să slăbească, cât şi să-şi îmbunătăţească stilul alimentar venea din aplicabilitatea lor. Undeva în acest parcurs se rupea filmul. Oricâtă înţelegere a informaţiei teoretice avea persoana cu care lucram, undeva în acest proces intervenea dificultatea ca, de la un punct încolo, să aplice tot ceea ce ştia. Şi eu, personal, de-a lungul vieţii am trecut cam prin toate tipurile de stiluri alimentare şi am testat tot felul de diete, însă rezultatele nu au fost mereu cele aşteptate. Parcusul meu pe zona de sănătate s-a născut, însă, dintr-o poveste persoanala. Mama mea a fost diagnosticată acum zece ani cu o boală cronică și, din dorința de a o ajuta, am început să învăț și să mă perfecționez în această direcție. Deși aveam convingerea că “mâncarea este medicament” pe parcursul celor zece ani de boală ai mamei am înțeles că lupta aceasta pentru supraviețuire se reflectă inclusiv în farfuria cu mâncare. Schimbările din dietă, pe care trebuie să le accepte o persoană cu anumite afecțiuni, lucru valabil și pentru o persoană care se află doar la dietă de dragul unei siluete cât mai subțiri (pentru că vorbim și aici de anumite restricții alimentare) devin un proces extrem de dificil și de greoi atâta timp cât aceste restrictii sunt privite de către respectiva persoană ca fiind ceva care te limitează foarte mult şi care îți răpește din libertatea de a alege să mănânci orice, oricând şi în orice cantitate. Cu cât converteşti aceste restricţii, le înţelegi valoarea, iar mintea pricepe însemnătatea lor, cu atât procesul devine mai lin, iar persoana devine un consumator selectiv şi moderat de mâncare, ajung să aleagă cu uşurinţă felurile de mâncare de care organismul are nevoie. În iulie 2020 mama s-a stins din viaţă şi, pentru o perioadă, am crezut că toată strădania mea de zece ani pentru a o ajuta a fost în zadar. Însă, ulterior, am transformat suferinţa mea persoanală în ajutor pentru toţi cei care îşi doresc cu adevărat să-şi schimbe relaţia cu mâncarea şi să aibă rezultate pentru toată viaţa. Astfel, în 2021, am desfăşurat pe conturile mele de social media campania gratuită “Slăbeşte fără efort un kilogram pe săptămână”, campanie prin care au trecut 4.000 de persoane şi am început şi înscrierile în campania naţională de săabit “România arde grăsimea”, campanie în care s-au înscris peste 1.000 de persoane.

  • Te rugăm să ne spui pe larg despre ce este vorba în campania “România arde grăsimea”?

În decembrie am pornit un demers extrem de curajos: am deschis înscrierile pentru campania naţională de slăbit “România arde grăsimea”, campanie care se va derula din ianuarie până în martie şi care este susţinută şi difuzată de emisiunea “Vorbeşte lumea”, de la PRO TV, unde, săptămânal, vom monitoriza progresul participanţilor. Acest demers este unul personal, în care eu îmi implic toate cunoştinţele, dar şi energia, pentru a fi alături de concurenţi. Vor fi şase persoane selectate cu care voi lucra îndeaproape, dar, totodată, toţi cei care s-au înscris în campanie vor beneficia de sprijinul meu. Încheierea programului pentru participanţii din campanie nu va coincide neapărat cu atingerea obiectivului nutriţional, pentru că depinde foarte mult de surplusul cu care intră fiecare persoană în campanie. Așa cum procesul de slăbire nu este matematică, nici rezultatele nu vor fi catalogate în funcție de numărul de kilograme slăbite. Îmi doresc ca, în final, toți participanții să rămână cu o colecție de lecții valoroase pe care să o poată aplica în continuare, în viața de zi cu zi și, totodată, să devină inspirație pentru toți cei de acasă care vor urmări această campanie.

Anca Alungulesei, Profa dePsihoDietă: «Îngrijeşte-ţi mintea şi sufletul ca pe o grădină»

  • Dintre toate dietele încercate de tine care îţi este cea mai dragă şi de ce?

Acea dietă care te învață cum să ajungi să devii un consumator selectiv și moderat de mâncare și în care reușești cu ușurință să faci alegerile cele mai porivite obiectivului de a avea un corp sănătos, cu o greutate optimă. Ce funcționează cel mai bine în acest sens, din punctul meu de vedere, este scăderea cantității de carbohidrați (în special a consumului de zahăr) și să ne punem atenția pe consumul zilnic de grăsimi sănătoase bogate în Omega 3.

  • Când şi cum ai ajuns pe tv?

Am luat contact cu televiziunea acum nouă ani, atunci când am lansat Rawcoco, prima cofetărie-ceainărie raw vegană din România şi am început să prezint la tv, în diverse emisiuni, atât sfaturi pe zona de nutriţie, cât şi reţete, focusul meu în acea perioadă fiind în special pe zona de deserturi fără zahăr, fără lactoză şi fără foc, dar şi pe programe de detoxifiere cu sucuri şi cu smoothie-uri naturale. De atunci și până astăzi am avut nenumărate apariții tv pe teme de nutriție, sănătate, stil de viață sănătos și rețete. În paralel cu aceste apariții, sunt creator de conținut online, atât pe canalul meu de YouTube, cât și pe conturile mele de Social Media.

  • Care sunt, din punctul tău de vedere, cele mai importante sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos?

Îngrijeşte-ţi mintea şi sufletul ca pe o grădină. Pentru că ceea ce plantezi acolo și totodată ceea ce hrănești, aceea devii. Așadar, să avem grijă de ceea ce gândim și de ceea ce simțim, pentru că asta vom proiecta în exterior. Voi încheia cu o metaforă care este foarte reprezentativă pentru fiecare dintre noi și pe care o folosesc deseori în PsihoDietă: Să ne imaginăm că fiecare dintre noi este ca o construcție, ca o casă. Și la construcția acestei case și-au adus aportul, încă din copilaria timpurie, foarte multe persoane (părinți, bunici, frați, surori și apoi mediul extins). Și fiecare dintre ei a venit și a pus câte o cărămidă (sau mai multe) la această casă, care suntem fiecare dintre noi. Astfel, ajunși la maturitate, am devenit construcția celor care au contribuit la această lucrare. Și fiecare din aceste persoane ne-a spus de-a lungul timpului că suntem într-un fel sau altul. Astfel, am devenit ceea ce ne-a spus mediul că suntem. Și evident că la maturitate ne comportăm în mare parte conform spuselor constructorilor noștri. Cum ar fi dacă, din acest moment, ai pune la îndoială tot ceea ce ți-au spus alții că ești? Cum ar fi dacă ai începe să dai deoparte toate fricile, toate temerile, toate neputințele și toate nesiguranțele? Cum ar fi dacă, din această clip, ți-ai lua în mâini propria responsabilitate personală și ai începe să te reconstruiești așa cum îți dorești tu să fii, nu cum ți-au spus alții că ești? Cum ar fi dacă din această clipă ai începe să te comporți așa cum îți dorești să fii? Cum ar fi? Ei, toate acestea sunt valabile și atunci când facem referire la kilogramele pe care le purtăm obosiți și dezamăgiți în spate, ca pe o haină veche și mult mai mare decât putem, de cele mai multe ori, duce. Cum ar fi dacă ne-am elibera de “haina” asta a kilogramelor în exces?

  • Care sunt rezoluţiile tale de bază?

Sănatate şi stare de bine (well-being). Îmi doresc să-i ajut pe oamenii cu care vin în contact să se urnească, să iasă din zona familiarului în care mănâncă mult şi nepotrivit şi să-i determin să treacă la acţiune. Dorinţa mea este să-i ajut să înţeleagă că fiecare zi care trece este una în care pot face schimbări. O nouă zi este o nouă zi în care pot trece la acţiune. Să îi ajut să înţeleagă că procesul de slăbire, dar şi al stării personale de bine, este ca un dans. Fiecare are ritmul şi destinaţia lui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net