Anunț șocant! Benzen, o substanță cancerigenă, descoperit în produsele împotriva acneei. „Este în niveluri inacceptabil de ridicate"

Ultima actualizare:

Laboratorul american independent Valisure a dezvăluit miercuri rezultate alarmante, arătând că niveluri ridicate de benzen, o substanță chimică cancerigenă, au fost detectate în unele tratamente pentru acnee ale unor mărci cunoscute. Printre acestea se numără produse de la Clinique de la Estee Lauder, Up & Up de la Target și Clearasil, deținut de Reckitt Benckiser, scriu cei de la Agerpres.

Acnee. Foto: arhiva.
Acnee. Foto: arhiva.

Acțiunile Estee Lauder au înregistrat o scădere de 2% în urma anunțului șocant

Valisure a depus o petiție la Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite, cerând autorității de reglementare să recheme produsele, să efectueze o anchetă și să revizuiască directivele din industrie. Laboratorul cu sediul în New Haven, Connecticut, a evidențiat că benzenul a fost identificat și în alte produse împotriva acneei, precum cele de la Proactiv, PanOxyl și Walgreens, precum și în crema pentru acnee Equate Beauty de la Walmart.

Acțiunile Estee Lauder au înregistrat o scădere de aproximativ 2% în urma anunțului șocant. Cu toate acestea, Target, Estee Lauder, Walmart și Reckitt Benckiser au refuzat să comenteze momentan pe marginea acestei situații, ignorând solicitările Reuters.

Valisure a atras atenția că benzenul ar putea să se formeze la "niveluri inacceptabil de ridicate" în produsele pentru tratamentul acneei care conțin peroxid de benzoil, atât cele eliberate cu prescripție medicală, cât și cele comercializate fără rețetă.

Substanța cancerigenă, benzen, a fost deja identificată în diverse produse, cum ar fi cremele de protecție solară, dezinfectanții pentru mâini și șampoanele uscate, ceea ce a dus la retragerea unora dintre acestea fabricate de companii precum Procter & Gamble și Johnson & Johnson.

Concentrație de peste 800 de ori mai mare față de limita impusă

Cu toate acestea, Valisure a subliniat că detectarea benzenului în produsele pentru tratamentul acneei reprezintă o situație "substanțial diferită" față de celelalte cazuri. David Light, cofondator și președinte al Valisure, a explicat că benzenul găsit în cremele de protecție solară și în alte produse de consum era rezultatul impurităților din ingrediente contaminate, în timp ce benzenul din produsele cu peroxid de benzoil provine direct din acest peroxid.

Testele realizate de Valisure au relevat că unele produse pot forma benzen într-o concentrație de peste 800 de ori mai mare față de limita impusă de FDA. Mai îngrijorător, niveluri ridicate de benzen au fost descoperite nu doar în produsele împotriva acneei testate, ci și în aerul din jurul acestora, indicând posibilitatea scurgerii de substanță cancerigenă din ambalaje și reprezentând astfel un risc potențial de inhalare pentru consumatori. Cu FDA încă fără răspuns la petiția formulată de Valisure, consumatorii sunt sfătuiți să fie atenți la această situație în evoluție și să se informeze cu privire la produsele pe care le utilizează pentru tratarea acneei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
1 remediu sforait jpg jpeg
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net