Atenție! Dacă ai grăsime corporală în aceste zone ești predispus la atac de cord

Ultima actualizare:

Excesul de grăsime corporală nu este deloc benefic pentru sănătate, dar un nou studiu sugerează că ar trebuie să fii atent la zonele unde grăsimea este localizată, mai degrabă decât cantitatea acesteia.

image

Grăsimea subcutanată este grăsimea care se află chiar sub piele și de care este mai ușor să scapi, în timp ce grăsimea viscerală este grăsimea corporală „periculoasă” sau „toxică” stocată mai adânc în organism, care afectează dimensiunea și forma corpului nostru.

Citește și: Noul aliment care face senzație la Hollywood! E preferatul Victoriei Beckham

Grăsimea viscerală este activă, ceea ce înseamnă că afectează echilibrul chimic al corpului nostru și predispune la boli cronice.» spune Dr. Sarah Garsed.

De asemenea, grăsimea viscerală este localizată adeseori în jurul organelor noastre vitale, afectând capacitatea lor de a funcționa.”, a mai adăugat specialista

Interesant și: Postul a fost transformat în dietă pentru slăbit

Noi studii au descoperit că persoanele la care grăsimea este localizată în anumite zone ale corpului prezintă un risc mai mare de a dezvolta anumite boli cronice, notează The Sun. 

Zonele corpului unde depozitele de grăsime pot genera un atac de cord

Iată la ce zone ale corpului trebuie să avem grijă atunci când vine vorba de depozitele de grăsime. Depozitele de grăsime din zona gâtului și a feței pot indica riscul dezvoltării unor boli de inimă.

Nu rata nici: Ai diabet de tip 2? Iată alimentația ideală, ca stil de viață sănătos

Un studiu din SUA a constatat că persoane la care grăsimea este localizată în jurul gâtului, prezintă niveluri ridicate ale colesterolului.

Cercetătorii cred că o circumferință a gâtului de peste 35,5 cm la femei și peste 43 de cm la bărbați înseamnă că aceste persoane sunt predispuse la boli de inimă și atacuri de cord.

„Grăsimea din zona gâtului poate, de asemenea, să exercite presiune asupra principalelor căi respiratorii ale corpului, ceea ce îngreunează respirația la persoanele supraponderale.", spune Dr. Sarah. 

Această condiție poate afecta starea pacientului în special noaptea, când unii pacienți se chinuie să respire, dezvoltând în același timp apnee în somn, accidente vasculare cerebrale și depresie, ca să nu mai vorbim de sforăitul foarte intens.”, a mai adăugat specialista. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net