Noul aliment care face senza╚Ťie la Hollywood! E preferatul Victoriei Beckham

C├ónd cei mai mul╚Ťi dintre noi citim cuvintele ÔÇ×diet─â vegan─âÔÇŁ, avem tendin╚Ťa de a ne g├óndi la alimente precum salatele, cerealele sau ├«nlocuitorii de carne la mod─â, dar exist─â un nou super-aliment care c├ó╚Ötig─â tot mai mult─â popularitate printre vedetele de la Hollywood: algele marine.

image
Alimentul vegetal care face senza╚Ťie la Hollywood! E preferatul Victoriei Beckham

Algele marine sau legumele marine sunt forme de alge care cresc ├«n mare. Sunt o surs─â de hran─â pentru via╚Ťa oceanic─â ╚Öi variaz─â ├«n culori de la ro╚Öu la verde la maro la negru.

Algele marine cresc de-a lungul ╚Ť─ârmurilor st├óncoase din ├«ntreaga lume, dar sunt cel mai frecvent consumate ├«n ╚Ť─âri asiatice precum Japonia, Coreea ╚Öi China.

Sunt extrem de versatile și pot fi consumate în multe feluri, cu rulouri de sushi, în supe și tocane și salate sau sub formă de suplimente și smoothie-uri.

În plus, algele marine sunt foarte hrănitoare. 

image
Preparat cu alge marine (sursa foto Pexels)

Algele marine con╚Ťin iod ╚Öi tirozin─â, care sus╚Ťin func╚Ťia tiroidian─â

Glanda tiroidă eliberează hormoni care contribuie la echilibrul organismului, producerea de energie și repararea celulelor deteriorate din corpul tău. 

┬źCombustibilul┬╗ de baz─â al tiroidei este iodul. F─âr─â suficient iod, este posibil s─â ├«ncepe╚Ťi s─â ave╚Ťi simptome cum ar fi schimb─âri ├«n greutate sau oboseal─â.┬á

Aportul alimentar recomandat pentru iod este de 150 mg pe zi.

Algele marine au capacitatea unic─â de a absorbi cantit─â╚Ťi concentrate de iod din ocean.

Con╚Ťinutul de iod din algele marine variaz─â foarte mult ├«n func╚Ťie de soi, de unde a fost cultivat ╚Öi de modul ├«n care a fost procesat. De fapt, o frunz─â uscat─â de alge marine poate con╚Ťine 11ÔÇô1,989% din CDI.┬á

Benefic pentru oameni și mediu

Pentru oameni, algele marine sunt o surs─â unic─â pentru nevoia noastr─â de nutrien╚Ťi.

┬źAlgele marine sunt o surs─â excelent─â de fibre alimentare ╚Öi minerale┬╗, a spus Mary Ellen Camire, profesor de ╚Ötiin╚Ťe alimentare ╚Öi nutri╚Ťie uman─â la Universitatea din Maine.

Cu toate acestea, nu trebuie s─â v─â umple╚Ťi farfuria cu alge marine.

ÔÇ×Unele alge maro, cum ar fi algele cultivate ├«n New England, sunt foarte bogate ├«n iod. Au at├ót de mult iod ├«nc├ót consumatorii sunt sf─âtui╚Ťi s─â le consume de cel mult trei ori pe s─âpt─âm├ón─âÔÇŁ, a mai ad─âugat Camire.

Algele marine o ajut─â pe Victoria Beckham s─â-╚Öi men╚Ťin─â silueta

Victoria Beckham consum─â ├«n mod regulat un soi de alge brune de pe coasta M─ârii Nordului. Acest soi de alge brune con╚Ťine at├ót de mult iod, ├«nc├ót consumul regulat cre╚Öte rata metabolic─â ╚Öi v─â ajut─â s─â arde╚Ťi mai multe calorii. Britney Spears este ╚Öi ea o fan─â ╚Öi o m─ân├ónc─â crud─â.┬á

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
FotoJet (1) jpg
Dorian Popa
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 vaci jpg
foto 1   h 56735691 jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg
catedrala 3 jpg