Băutura considerată de români extrem de sănătoasă și despre care medicii spun că duce la boli cardiovasculare

Siropul, adesea folosit pentru a îmbunătăți gustul băuturilor sau pentru a adăuga un plus de dulceață în preparatele culinare, ascunde în spatele gustului dulce adevărate pericole pentru sănătate. Dr. Florin Ioan Balanică, specialist în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, avertizează că siropurile nu ar trebui să facă parte din dieta zilnică, mai ales pentru copii.

Siropul nu este bun pentru sănătate. Foto: arhiva.
Siropul nu este bun pentru sănătate. Foto: arhiva.

Procesul de fermentație și consecințele asupra greutății

Potrivit explicatiilor Dr. Florin Ioan Balanică, siropul reprezintă un amestec de fructe supuse unui proces de fermentație în contact cu zahărul. Rezultatul acestui proces este un zahăr concentrat, iar consumul pe termen lung poate duce la creșterea în greutate. Specialistul recomandă cu fermitate evitarea consumului de siropuri naturale, mai ales în cazul copiilor.

Siropurile cu îndulcitori, la fel de nocive pentru inimă

În ceea ce privește siropurile care conțin îndulcitori în loc de zahăr, Dr. Balanică atrage atenția asupra riscului de dezvoltare a bolilor cardiovasculare asociate cu aceste produse. Studiile moderne relevă că un consum constant de înlocuitori ai zahărului crește riscul de depunere a grăsimilor în zona trunchiului, contribuind implicit la apariția bolilor cardiovasculare. Acest avertisment se aplică oricărui consum excesiv și pe termen lung de astfel de produse.

Zahărul, otrava din spatele gustului dulce

Majoritatea siropurilor comercializate conțin o cantitate semnificativă de zahăr, transformându-le în alimente bogate în calorii. Consumul excesiv de zahăr poate avea consecințe negative, printre care creșterea în greutate, probleme dentare și impact advers asupra sănătății generale.

Siropurile, lipsite de beneficii nutriționale

În general, siropurile oferă calorii goale, fără a furniza substanțe nutritive esențiale precum vitamine sau minerale. Dr. Florin Ioan Balanică subliniază că, din cauza conținutului ridicat de zahăr, aceste produse pot cauza o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, având consecințe problematice pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care își doresc menținerea nivelului glicemiei sub control.

Avertizările aduse de Dr. Florin Ioan Balanică aduc în prim-plan necesitatea conștientizării impactului asupra sănătății al unui consum excesiv de siropuri. Înlocuirea acestora cu alternative mai sănătoase și echilibrate poate contribui la menținerea unei stări de sănătate optime, în special în ceea ce privește sistemul cardiovascular.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net