Coronavirus pentru 9 aprilie 2022. Numărul cazurilor Covid este în scădere

Ultima actualizare:

Click! îţi oferă zilnic informații actualizate despre evoluția cazurilor de Covid din ultimele 24 de ore. Ministerul Sănătății anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României. 

Bilanț Coronavirus 9 aprilie 2022. Germania a respins legea vaccinării obligatorii
Bilanț Coronavirus 9 aprilie 2022. Germania a respins legea vaccinării obligatorii

Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, 1.451 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 258 mai puţine faţă de ziua anterioară. Au fost raportate 19 decese.

În Bucureşti au fost raportate 469 de cazuri noi de COVID-19, în Cluj şi Timiş - câte 118, în Braşov - 56, în Sibiu - 55, în timp ce restul judeţelor au înregistrat sub 50 de cazuri.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 1.992, cu 122 mai puţin faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 271 persoane, cu una mai puţin decât în ziua anterioară.

Citește și O lună de pandemie fără restricții: cum s-au schimbat cifrele fără mască

Germania a respins vaccinarea obligatorie

Parlamentul german a respins joi un proiect de lege care ar fi făcut vaccinarea împotriva coronavirusului obligatorie de la vârsta de 60 de ani, într-o înfrângere pentru cancelarul Olaf Scholz și încercarea sa de a construi un consens între partide în această problemă.

Din cei 683 care au votat proiectul de lege, 378 l-au respins și doar 296 l-au susținut, printre ei Scholz și ministrul Sănătății Karl Lauterbach, care păreau vizibil dezamăgiți când rezultatul a fost anunțat în plen.

Rezultatul a venit ca o lovitură majoră pentru coaliția de guvernare a social-democraților de centru-stânga, a Verzilor și a liberal-democraților liberi, care nu au reușit să găsească un teren comun nici măcar în rândurile lor pe această problemă după luni de dezbatere.

Lauterbach, care fel ca Scholz este social-democrat, a promovat până de curând o lege ce vizează vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele cu vârste de peste 18 ani, dar nu a reușit să strângă suficiente sprijin pentru a prezenta o astfel de moțiune.

Citește și Bilanț Coronavirus 8 aprilie 2022. A scăzut numărul de decese la nivel național

Dacă nimeni nu ar fi fost vaccinat, am avea acum o catastrofă și ne-am afla într-un blocaj complet asta trebuie înțeles”, a insistat Lauterbach în timpul dezbaterii de dinaintea votului, reiterându întrebarea dacă germanii chiar vor să se obișnuiască cu sute de decese COVID în fiecare zi.

Scholz și Lauterbach au susținut propunerea de a solicita vaccinarea persoanelor peste 60 de ani, după ce a devenit clar că nu va exista o majoritate pentru a face vaccinarea obligatorie pentru toți adulții. Chiar și atunci proiectul de lege, care, în schimb, ar fi cerut adulților sub 60 de ani să-și consulte cel puțin medicul pentru a fi vaccinați, a căzut.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net