Bilanț Coronavirus 8 aprilie 2022. A scăzut numărul de decese la nivel național

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce în fiecare zi situația actualizată a cazurilor de Covid înregistrate în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică anunță zilnic, la ora 13.00 numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României. 

Bilanț Coronavirus 8 aprilie 2022. SUA a autorizat a doua doză booster
Bilanț Coronavirus 8 aprilie 2022. SUA a autorizat a doua doză booster

Ministerul Sănătății a transmis că, în ultimele 24 de ore, 1.700 de cazuri noi de persoane ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2 au fost raportate. De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a subliniat că 9 decese au avut loc în urma infectării cu noul coronavirus.

A scăzut numărul de persoane ce mor în urma infectării cu virusul Sars-Cov-2

Numărul total de cazuri raportate în ultimele 24 de ore a fost cu 275 mai mic față de ziua anterioară. De asemenea, din totalul de cazuri noi, 177 dintre aceștia sunt ai unor pacienți ce s-au reinfectat într-o perioadă mai mare de 90 de zile de la ultima infectare cu Sars-Cov-2.

Citește și Coronavirus, 3 aprilie 2022. Sub 1.500 de cazuri de Covid înregistrate

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării, 178 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Aceste persoane erau considerate deja pozitiv în urma retestării.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 9 decese (5 bărbați și 4 femei), niciunul anterior intervalului de referință.

MS a raportat 9 decese aferente infectării cu virusul Sars-Cov-2, dintre care 5 persoane de sex masculin și 4 persoane de sex feminin.

Din totalul de pacienți decedați, doar 2 dintre aceștia erau vaccinați. Pacienții decedați ce s-au vaccinat prezentau comorbidități.

SUA a autorizat a doua doză booster

SUA a autorizat o a doua doză de vaccin booster fie din vaccinul Pfizer-BioNTech, fie din vaccinul Moderna COVID-19 pentru persoanele în vârstă și anumite persoane imunodeprimate. FDA a autorizat anterior o singură doză de booster pentru anumite persoane imunodeprimate după finalizarea unei serii de vaccinare primară cu trei doze. Autoritățile vor pune acum la dispoziție o a doua doză devaccin booster pentru indivizii cu risc mai mare de boală severă, spitalizare și deces.

Citește și Coronavirus, 5 aprilie 2022. Creștere foarte mare de cazuri în România

Dovezile emergente sugerează că o a doua doză de rapel a unui vaccin ARNm COVID-19 îmbunătățește protecția împotriva COVID-19 sever și nu este asociată cu noi efecte secundare. 

FDA a stabilit că beneficiile unei a doua doze de vaccin booster împotriva COVID-19 depășește riscurile. Dovezile luate în considerare pentru autorizarea unei a doua doze de booster după vaccinarea primară și prima doză de rapel au inclus informații privind siguranța și răspunsul imun, precum și informații suplimentare privind eficacitatea serului anti-Covid. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net