Coronavirus, 2 aprilie 2022: Numărul de persoane ce se vaccinează e în scădere

#Coronavirus

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 2 aprilie. După doi ani de restricții, stare de alertă, probleme și peste 2,7 milioane de îmbolnăviri în România, numărul cazurilor a scăzut simțitor în toată țara. Totuși, oficialii ne recomandă să fim precauți, chiar toate măsurile anti-covid au fost eliminate.

Numărul de cazuri COVID în România 2 aprilie 2022
Numărul de cazuri COVID în România 2 aprilie 2022

La ora 13:00, Ministerul Sănătății al României oferă informațiile privind starea cazurilor raportate identificare pozitiv și numărul de decese aferente îmbolnăvirii cu virusul Sars-Cov-2.

Ieri, numărul de cazuri a scăzut sub 3.000, îmbolnăvirile ce sunt raportate de autorități au început să scadă de la o la alta, chiar dacă un procent impresionant din populația României nu s-a vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2.

A scăzut profund numărul de persoane ce se vaccinează

În România, numărul de persoane ce s-au vaccinat împotriva virusul Sars-Cov-2 rămâne scăzut față de restul țărilor europene. De la începutul distribuirii vaccinului anti-Covid-19, aproximativ 16,7 milioane de doze au fost administrate populației României.

Vezi și De ce ne pierdem gustul și mirosul de la Covid-19?

Pe măsură ce restricțiile sanitare anti-COVID au fost eliminate, numărul de persoane ce s-au vaccinat împotriva infecției a scăzut substanțial. În acest moment, potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 41% din populația țării a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19.

S-au întors restricțiile de la 1 aprilie?

S-a vehiculat în spațiul on-line faptul că de la 1 aprilie restricțiile sanitare se vor întoarce, dar toate aceste fake news-uri au fost demontate de către Alexandru Rafila. 

Totuși, acesta și-a menținut dreptul de a spune că nu poate fi sigur de modul în care se răspândește un virus și că biologia nu este o știință bătută mereu în cuie.

Citește și Ce să mănânci când ai COVID

”Cred ca sunt sanse destul de reduse, dar in biologie nu trebuie sa spui niciodata ca s-a terminat. A fost un virus imprevizibil problema majora la nivelul populatiei globului a fost legata de faptul ca nu ne-am mai intalnit niciodata cu el”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net