Bolile de inimă, depistate încă din burta mamei

Ultima actualizare:

    Ecografia cardiacă  a fătului durează între  20 și 60 de minute
Ecografia cardiacă a fătului durează între 20 și 60 de minute

După cancer, a doua problemă pentru care românii caută ajutor medical în străinătate este legată de bolile cardiovasculare, fie că e vorba de o altă opinie, de tratamente moderne sau de operaţii care nu se fac la noi. Click! a stat de vorbă cu trei dintre cei mai renumiţi cardiologi din Austria, care ne-au explicat ce fac ei şi noi, nu, şi ne-au dat câteva sfaturi pentru inimă.

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces la nivel mondial, iar o problemă din ce în ce mai des întâlnită e cea a malformaţiilor car­­diace, adică defecte ale inimii, cu care ne naştem şi care, în majoritatea cazuri­lor, trebuie operate, ne-a declarat prof. dr. Miklos Pinter, pediatru-cardiolog, spe­cializat în ecografie de fetus şi pediatrică. „Aproximativ 10% din malforma­ţiile cardiace sunt foarte pe­riculoase, iar în Austria am dezvoltat un program pen­tru diagnosticarea ­bo­lilor cardiace încă din uterul ma­mei, cu scopul de a putea acţiona la timp”, a completat cardiologul, care ne-a mai spus că poate diagnostica bolile de inimă încă din săptămâna 15/16 de sarcină.

„Inima începe să bată în a 21-a zi de sarcină. Practic, este primul organ care începe să funcţioneze în corpul unui fetus, aşa că avem posibilitatea s-o examinăm. De obicei, afecţiunile cardiace ale fătului pot fi depistate în maximum 60 de minute, în funcţie de cum e aşezat copilul. Cele mai grave cazuri le trimit pentru operaţie la Linz, unde este cel mai bun centru pentru astfel de afecţiuni”, a adăugat profesorul. În ceea ce priveşte costurile, un examen complet, în care sunt incluse consultaţia, ecografia şi analizele de sânge costă între 800 şi 900 €. „Cam 25% dintre pacienţii mei sunt din România. Părinţii ţin legătura cu mine, chiar şi după ce pleacă acasă. Mă sună oricând e nevoie”, a încheiat prof. Pinter.La AKH, celebrul Spital Universitar din Viena, prof. Marek Ehrlich, directorul medical al Departamentului de Anevrism toracic, foloseşte cea mai nouă intervenţie cu valve, ce nu mai necesită o altă operaţie, peste ani, aşa cum e în cazul valvelor obişnuite, care se folosesc şi la noi.


    Prof. dr. Miklos Pinter pune diagnostice în cardiologie pediatrică de 25 de aniFoto: Oana Neacşu
Prof. dr. Miklos Pinter pune diagnostice în cardiologie pediatrică de 25 de aniFoto: Oana Neacşu


    Prof. dr. Marek Ehrlich a efectuat cu succes peste 500 de operațiiFoto: Oana Neacşu
Prof. dr. Marek Ehrlich a efectuat cu succes peste 500 de operațiiFoto: Oana Neacşu

„Nu demult, am avut un pacient român, din Călăraşi, care fusese respins de alte clinici, fiind în stare foarte gravă. I-am pus o astfel de valvă şi a fost al 123-lea pacient din lume care a primit una. Acum, e foarte bine. Operaţia costă peste 80.000 €”, ne-a explicat prof. Ehrlich, care, în 15 ani, a operat cu succes peste 500 de pacienţi.

Iată care sunt «duşmanii» care ne slăbesc inima!

Martin Schillinger, un celebru cardiolog şi angiolog, a obţinut primul titlu de profesor la doar 27 de ani, fiind singurul doctor din Austria care a reuşit să facă şcoala de medicină într-un timp atât de scurt.A inventat diferite tehnici de a implementa stenturi şi catetere la nivel mondial şi îi tratează pe cei mai importanţi oameni din Austria. Specialistul ne-a spus ce slăbeşte inima şi ce trebuie să facem pentru a o proteja.


    Prof. dr. Martin  Schillinger
Prof. dr. Martin Schillinger

„Criminalul numărul unu al inimii este fumatul. Fumătorii trebuie să ştie că viciul lor e atât de periculos, încât de abia după şapte ani de la renunţarea la fumat dispare riscul pentru boli cardiovasculare. De asemenea, carbohidraţii (zaharurile) slăbesc inima. Peste 80% din alimentaţia copiilor din ziua de azi sunt carbohidraţi, în detrimentul proteinelor, ceea ce este foarte grav. Trebuie să-i învăţăm să mănânce sănătos”, ne-a declarat prof. Schillinger.


    Fumatul,  carbohidrații,  colesterolul și  hipertensiunea,  periculoși  pentru cord
Fumatul, carbohidrații, colesterolul și hipertensiunea, periculoși pentru cord

Alţi doi factori care ne distrug inima sunt colesterolul şi hipertensiunea arterială. „Prin urmare, dacă nu vrem să ne ­îmbolnăvim de inimă, ar trebui să nu fumăm, să avem o alimentaţie sănătoasă şi să facem circa patru ore de sport pe săptămână, dar în mod constant”, a încheiat spe­cialistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dubrovnik croatia summer time 3499458 1280 jpg
banner bojdeuca lui creangă jpg
grigore alexandrescu poet jpg
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net