Ce este Borelioza, boala cumplită care a făcut-o pe Adda să se retragă din showbiz

Ultima actualizare:

Borelioza, boala care a copleșit-o pe Adda, poate avea consecințe cumplite asupra organismului uman atunci când nu este tratată imediat.

Ce este Borelioza, boala cumplită care a făcut-o pe Adda să se retragă din showbiz
Ce este Borelioza, boala cumplită care a făcut-o pe Adda să se retragă din showbiz

Adda a făcut recent un anunț care i-a răvășit pe fanii ei. Vedeta, în vârstă de 29 de ani, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu două boli, iar cea mai gravă dintre acestea este borelioza

Din caua acestei boli, artista a fost nevoită să se retragă din viața publică, iar ceea ce i-a afectat cel mai mult sănătatea a fost că afecțiunea nu a fost descoperită imediat. 

Potrivit specialiștilor, borelioza este cunoscută și ca boala Lyme,  o afecțiune bacteriană transmisa de căpușe și care afectează o număr foarte mare de persoane din toată lumea, în fiecare an. 

În Europa 650.000 - 850.000 contactează anual boala Lyme, iar în România numărul pacienților ce suferă de borelioză s-a triplat în ultimii ani, potrivit Institutului National de Sănătate.

Cum putem contacta Borelioza

Borelioza sau boala Lyme este o afecțiune de origine bacteriană, care se transmite prin mușcătura căpușelor din specia Ixodes, o insectă care infectează organismul uman cu bacteria Borrelia burgdorferi.

Cu toate acestea nu toate căpușele sunt purtătoare ale bacteriei Borrelia și nu toate pot declanșa boala, atunci când oamenii intră în contact cu astfel de insecte. 

Adulții sau copii se pot îmbolnăvi de borelioza doar dacă sunt înțepați sau mușcați de o căpușa contaminata cu bacteria Borrelia burgdorferi și care rămâne la suprafața epidermei pe o durată mai mare de 17 ore.

În acest interval bacteriile Borrelia din intestinul insectei migrează către glandele salivare ale acesteia, iar apoi sunt transmise în organismul uman. 

Nediagnosticată la timp, boala poate genera afecțiuni deosebit de grave

În contextul în care un pacient ce a contactat boala nu este diagnosticat imediat și nu primește tratament adecvat riscă să dezvolte complicații majore, cum ar fi, meningita, paralizie faciala, miocardita Lyme, artrita Lyme și alte boli autoimune.

În cazul artistei Adda care nu a fost diagnosticată la timp, neurotoxinele din bacteria Borrelia au ajuns la creier și are nevoie de un tratament agresiv pentru a se recupera. 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net