Care sunt noile simptome de Covid. Tusea și febra nu mai sunt cele mai comune

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Cu toții știm care sunt simptomele clasice de Covid, tuse și febră, însă se pare că boala s-a schimbat și trebuie să fim atenți la un alt set de reacții, mai des întâlnite.

Simptomele Covid s-au schimbat foto: Pixabay
Simptomele Covid s-au schimbat foto: Pixabay

Timp de aproape doi ani, cele mai comune simptome Covid au fost febra și tusea, dar mutațiile recente au schimbat regulilele jocului.

Conform unei noi cercetări, cei care au simptome de răceală au cel mai probabil Covid. Asta înseamnă că cele mai comune simptome date de infectarea cu SARS-CoV-2 sunt acum un nas înfundat, durere în gât și dureri de cap, potrivit unui studio britanic, conform mirror.co.uk.

Ce simptome dă Omicron

Conform Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC), din Statele Unite, 89% dintre cazurile infectate cu Omicron au acelaşi simptom iniţial: gât uscat şi care te mănâncă. Alte simptome includ oboseală, congestie nasală sau un nas care curge.

Doctorul sud-african Angelique Coetzee, care a descoperit noua variantă, a dezvăluit că unii pacienţi, mai ales cei nevaccinaţi, au simptome intense, precum dureri de cap sau dureri musculare.

1,3 milioane de britanici suferă de ”long Covid”

Rezultatele care confirmă schimbarea simptomelor Covid vin după ce, timp de două săptămâni, numărul de cazuri din Regatul Unit a crescut exponential, iar pe 4 ianuarie a fost confirmat un record de 218.705 noi îmbolnăviri.

Mai mult, 1,3 milioane de britanici suferă de ”long Covid”, cu peste jumătate de million fiind persoane care au avut boala prima oară în urmă cu un an sau mai mult.

Persoanele peste 75 de ani, predispuse spitalizarii

Medicul Claire Steves, care a coordonat studiul recent a declarat că numărul cazurilor începe să scadă acum în Londra și la tineri. Totuși, e îngrijorător că se îmbolnăvesc din ce în ce mai multe persoane peste 75 de ani.

”E grupul de vârstă pe care trebuie să îl protejăm pentru că ei sunt cei mai predispuși la spitalizare. E prea devreme însă să știm dacă numărul cazurilor din Londra a ajuns la vârf, pentru că școlile nu au fost încă deschise. Știm că atunci când începe școala, numărul cazurilor crește. Spitalele sunt deja sub presiune, așa că trebuie să ne protejăm cu teste, măști, prin evitarea mulțimilor și prin doza booster”, a declarat medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net