Carnea pe care dr. Vlad Ciurea o recomandă pentru consum. E minune pentru creier: „Favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale”
Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea, un nume binecunoscut în domeniul medical românesc, recomandă pentru consum două tipuri de carne cu beneficii semnificative pentru sănătatea cognitivă. Iată ce este bine să mănânci mai des!

Invitat într-o emisiune de la Antena 3 CNN, Dr. Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, a oferit câteva sfaturi de aur care vizează menținerea sănătății creierului și îmbunătățirea funcțiilor cognitive.
Printre recomandările sale, specialistul în neurochirurgie a vorbit despre importanța alimentelor care trebuie să fie bogate în nutrienți esențiali, așa cum este cazul peștelui și cărnii de curcan, care contribuie semnificativ la sănătatea creierului și la îmbunătățirea funcțiilor cognitive:
„Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”,a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea.
Dr. Vlad Ciurea: „Recomand o linguriță de miere zilnic”
Pe lângă pește și carne de curcan, medicul Vlad Ciurea a oferit și alte recomandări. Consumul de miere, fructele, semințele, evitarea suprasolicitării, plimbările în aer liber, precum și discuțiile agreabile fac parte din arsenalul zilnic pentru menținerea sănătății creierului:
„Vrem să facem foarte multe lucruri într-o zi și nu reușim să le facem, (...). Nu am nevoie nici să sune telefonul, nici să mă cheme cineva că este bunica pe stradă și nu știe ce are de făcut. Toate acestea te disipează și nu mai ai putere să te concentrezi.
Neconcentrându-te, intri în panică. Este doar un pas spre agitație, stres și încă un pas spre un sindrom foarte frecvent astăzi, sindromul burnout, care arată oboseala nervoasă. Prea multe lucruri vrem să facem într-o zi!”, a spus Dr Vlad Ciurea.
„Aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul uman le iubește și care îi fac și bine”, a mai transmis neurochirurgul.


































