Cât de periculoasă e „Flurona”, infectarea simultană cu gripă sezonieră și coronavirus

#Coronavirus

Primul caz de ”Flurona”, combinație în gripă și coronavirus, a fost identificat în Israel. Medicul Simin Florescu a subliniat că nu e ceva ieșit din comun ca aceste două infecții să apară concomitant, iar complicațiile care pot apărea sunt specific bolilor.

Primul caz de ”Flurona” a fost confirmat în Israel foto: Pixabay
Primul caz de ”Flurona” a fost confirmat în Israel foto: Pixabay

Medicul Simin Florescu,  managerul Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș", a declarat că e normal ca cele două infecții, cea cu coronavirus și cea cu virusul gripal, să apară concomitent, în condițiile în care suntem în plin sezon al gripei. ”Flurona” demonstrează doar o imunitate deficitară a persoanei care a contactat ambele boli.

"Există posibilitatea să apară infecții concomitente, Nu cred să fie primul caz, dar este primul caz foarte bine documentat. Având în vedere că ne aflăm în sezon de gripă sezonieră există posibilitatea să apară și astfel de cazuri concomitent cu Covid. Nu ar fi ceva ieșit din comun să apară infecții concomitente, asta înseamnă o gazdă cu imunitatea deficitară. Si cazul acestei femei care era însărcinată ne arată un grad de imunodepresie fiziologică în timpul sarcinii, care poate să producă infecție concomitentă”, a declarat medicul, la Digi24.

Ce complicații pot apărea

Complicații pot apărea, dar nu sunt unele noi, ci cele deja cunoscute ale celor două boli, Covid-19 și gripă.

”Depinde care infecție e mai bine exprimată din punct de vedere clinic. Pot apărea oricare dintre complicațiile acestor boli", a punctat Simin Florescu.

Vaccinarea pentru ambele boli, indicată și la femeile gravide

Doctorul a mai spus că, în condițiile în care există vaccinuri pentru ambele boli, ar trebui să fie și un număr mai mic de co-infecții. Însă, rata mica de imunizare, cuplată cu sezonul gripal, ar putea duce la apariția nai multor cazuri de Flurona.

"Pentru gripă, vaccinarea e în uz de foarte mulți ani, nu ar trebui să se oprească în anii pandemici. Este recomandată vaccinarea pentru ambele tipuri de infecții, chiar și la gravide, ambele sunt infecții respiratorii", a afirmat medicul.

Primul caz confirmat de ”Flurona”, confirmat la o femeie gravidă

Primul caz din lume de „Flurona”, infectarea simultană cu SARS-CoV-2 și gripă, a apărut în Israel. Este vorba despre o femeie nevaccinată, care la data diagnosticării era gravidă și a și născut.

Directorul departamentului de ginecologie al spitalului unde a născut femeia a declarat că pacienta a fost testată pozitiv pentru ambele virusuri imediat ce a ajuns la centrul medical. Uimiți de rezultatul primei analize, pentru a fi siguri de diagnostic, medicii au făcut o dublă verificare. 

Medicii au precizat că pacientă nu fusese vaccinată nici împotriva Covid, nici împotriva gripei sezoniere. Din fericire, ea se simte relativ bine, iar simptomele nu sunt deloc grave.

Deşi acesta a fost primul caz documentat al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii în sănătate cred că există şi altele care nu au fost diagnosticate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net