Ce băutură nu trebuie consumată niciodată de copii. „Am crezut că e pe moarte”

Experții trag un semnal de alarmă privind sănătatea, după ce au constatat că o băutură pe care o consumă, în special, tinerii este extrem de periculoasă. Pe cât de atractive sunt gustul și ambalajul, pe atât de periculoase sunt efectele produse de consumul frecvent. Au existat cazuri în care cei mici au murit.

Ce băutură nu trebuie consumată niciodată de copii / foto: Pexels
Ce băutură nu trebuie consumată niciodată de copii / foto: Pexels

Specialiștii avertizează că, pe termen lung, consumul băuturilor energizante poate cauza tulburări de atenție sau de somn, dar și probleme cardiovasculare sau depresie. De asemenea, au existat cazuri când tinerii au murit. Părinții ar trebui să se gândească de două ori înainte de a le cumpăra copiilor energizant.

Poate că au un gust bun, dar energizantele nu ar trebui să mai facă parte din meniul lor. Unii adolescenți consumă astfel de băuturi care creează dependență sau le beau în locul cafelei dimineața, pentru că au fost prea ocupați să se joace cu telefoanele în mijlocul nopții și nu au dormit suficient sau chiar deloc, și nu sunt conștienți că energizantul poate duce la deces.

Printr-o situație asemănătoare a trecut și un băiețel de 10 ani, care a ajuns la spital cu simptome ale căror cauză nu putea fi identificată. Ulterior, mama copilului le-a mărturisit medicilor despre obiceiul celui mic de a consuma câte 2 sau 3 energizante pe zi.

„Aceste băuturi nu sunt pentru copii!”

„Am crezut că e pe moarte. Sunt șocată acum când privesc în urmă și îmi dau seama că băuturile energizante au fost de vină”, a precizat Jane, în vârstă de 42 de ani, profesoară în Manchester și mama băiatului de 10 ani, potrivit tabloidului britanic The Sun.

Într-un studiu publicat la începul acestui an, s-a observat că energizantele își pun amprenta și asupra sănătății mentale a celor mici și pot dezvolta anxietate, panică, depresie, suferință psihologică sau chiar și gânduri suicidale.

„Aceste băuturi nu sunt pentru copii! Nu numai că ele conțin cantități mari de cofeină, care poate crește ritmul cardiac și poate duce la probleme cardiovasculare, dar conțin și diverşi aditivi, iar despre unii dintre ei știm foarte puțin ce ar putea face organismului nostru.

Când am repetat această analiză, publicând rezultatele în luna ianuarie a acestui an, am observat, de asemenea, un impact uriaș asupra sănătății mentale. Copiii sufereau de anxietate, panică, simptome depresive, suferință psihologică și gânduri suicidale. Problemele sunt de mare anvergură”, a declarat Amelia Lake, autorul principal al studiului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net