Ce desert poți consuma fără griji dacă ai probleme cu glicemia. Este recomandat de nutriționiști
Există persoane care au probleme cu glicemia, prin urmare, desertul e o alegere crucială pentru ei. Mâncărurile cu mult zahăr cresc glicemia, motiv pentru care mulți le evită cât pot. Însă, te poți bucura de un desert fără să îți faci prea multe griji. Nutriționiștii îl recomandă și spun că e o alegere sănătoasă.

Din fericire, există variante pentru desert și pentru cei cu glicemie crescută. Dieteticianul Dr. Alisa Smolen recomandă deserturi cu o compoziție echilibrată, pline de fibre, proteine, dar și grăsimi sănătoase. Un astfel de amestec nu produce o creștere rapidă a glicemiei, mai ales dacă desertul nu e foarte dulce. Cel pe care îl poți gusta și tu dacă ai probleme cu glicemia poate fi chiar iaurtul cu ciocolată și căpșuni.
E gustos, dulce, dar și sănătos. Totodată, fiecare ingredient aduce beneficiile sale. Căpșunile conțin zahăr, dar și fibre, în timp ce iaurtul e o sursă bună de grăsimi și proteine.
Este recomandat de nutriționiști
„De exemplu, iaurtul grecesc cu ciocolată și căpșuni ar fi o alegere bună. Iaurtul grecesc simplu făcut cu lapte integral este o sursă excelentă de proteine și grăsimi, combinate cu căpșuni bogate în fibre, care oferă o sursă de zahăr natural”, spune dieteticianul Jenna Brown, relatează fanatik.to.
Iar pentru un gust special, se mai pot adăuga și nuci. Astfel, desertul va fi crocant, dar și sănătos. „S-a demonstrat că fibrele dietetice ajută la îmbunătățirea controlului zahărului din sânge, la scăderea colesterolului și la reducerea inflamației”, spun nutriționiștii.
Dacă ai probleme cu glicemia, desertul ales trebuie să respecte anumite condiții. Prin urmare, e bine să fie evitate creșterile bruște ale glucozei. Totodată, fibrele trebuie să fie o prioritate. De asemenea, trebuie evitate alimentele cu mult zahăr. Deserturile, în special cele bogate în carbohidrați simpli, pot crește rapid glicemia. Prin urmare,, persoanele cu diabet pot avea probleme.
O altă recomandare a nutriționiștilor e legată de mesele regulate. Cei cu probleme cu glicemia nu trebuie să sară peste mese. În caz contrar, pot avea fluctuații ale nivelului de glucoză și oboseală.