Ce simptome îți dă cancerul renal, teribila boală de care suferea Mirabela Dauer

Mirabela Dauer, în vârstă de 76 de ani, una dintre cele mai îndrăgite interprete din țara noastră, a descoperit, în anul 2018, ca are cancer renal. A reușit până la urmă să depășească acest cumplit episod al vieții sale. Și deși artista a susținut că nu a avut niciun simptom, din păcate, nu toți sunt la fel de norocoși. Care sunt simptomele cancerului renal?

Ce simptome îți dă cancerul renal, boala de care suferea Mirabela Dauer / Foto: Arhiva Click!
Ce simptome îți dă cancerul renal, boala de care suferea Mirabela Dauer / Foto: Arhiva Click!

Mirabela Dauer a trecut printr-un coșmar după ce medicii au diagnosticat-o cu cancer, în 2018. A reușit să depășească acest cumplit episod al vieții sale, însă, a trecut printr-un chin inimaginabil, iar după operația suferită, fiecare zi a fost o luptă pentru viață. Intervenția salvatoare a durat aproximativ șapte ore, timp în care echipa de medici i-a extirpat atunci 52 de ganglioni.

„Am avut o tumoră ascunsă pe un rinichi. Mi-a zis că am un cancer furios și că poate nu o să ajung la chimioterapie. Cancerul meu s-a extins la vezică. Mi-a scos 52 de ganglioni și a început tratamentul la vezică”, declara Mirabela Dauer, în podcast-ul lui Horia Brenciu, ,,Lucruri simple”.

Ce simptome dă cancerul renal

Deși artista nu a avut niciun simptom, din păcate, nu toți sunt la fel de norocoși. Cancerul renal afectează, în special, persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, in multe cazuri fiind descoperit mult prea târziu. Totodată, afectează mai mult bărbații decât femeile, numărul barbaților bolnavi fiind cu aproximativ 50% mai mare decât cel al femeilor, potrivit statisticilor.

Cancerul renal este clasat pe locul trei după cancerul de prostată și vezică urinară printre cancerele urologice. În prezent, cancerul de rinichi este observat în timpul investigatiilor imagistice efectuate din alte motive și de obicei nu are simptome. Însă, atunci când simptomele apar, este deja în stadiu avansat. Din acest motiv, controalele medicale periodice sunt necesare și pot salva vieți. Manifestarile caracteristice ale cancerului reno-celular sunt prezente doar în 10-20% din cazuri si constau în următoarele trei simptome: hematurie- urină de culoare închisă datorită sângelui, durere abdominală, prezența unei mase tumorale în abdomen, la palpare.

Punctul de alarmare în cazul cancerului renal este durerea şi aceasta este etapa în care cancerul a parcurs deja un drum lung. Sângele din urină poate fi un semn pentru cancerul renal. Pe lângă aceasta, prezența unei mase rigide în abdomen reprezintă de asemenea un semn de îngrijorare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net