Ce spune Mihaela Bilic despre postul intermitent: „Dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol"

Postul intermitent, o metodă de alimentație care presupune pauze periodice între mese, devine din ce în ce mai popular, atrăgând atenția celor care caută soluții eficiente pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății generale. Cu toate că este întâmpinat cu scepticism de unii specialiști, Mihaela Bilic, cunoscută nutriționistă și medic, susține că această abordare alimentară poate aduce beneficii semnificative pentru cei care o adoptă corect.

Post intermitent. Foto: arhiva.
Post intermitent. Foto: arhiva.

Postul intermitent și viziunea Mihaelei Bilic

Într-un interviu recent, Mihaela Bilic a discutat deschis despre postul intermitent, subliniind că această metodă nu se limitează doar la slăbire, ci poate contribui și la promovarea unei stări de sănătate optime. Nutriționista a subliniat faptul că pauzele prelungite între mese pot oferi organismului oportunitatea de a se regla și de a-și proteja sănătatea ficatului, unul dintre cele mai importante organe ale metabolismului uman.

De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză”, este de părere Mihaela Bilic

Rezultatele impresionante și avantajele postului intermitent

În rândul persoanelor care au adoptat postul intermitent, se observă rezultate impresionante în ceea ce privește pierderea în greutate și îmbunătățirea stării generale de sănătate. Numeroase mărturii online atestă că această metodă alimentară poate fi eficientă în gestionarea greutății corporale și în creșterea nivelului de energie. Mihaela Bilic a subliniat importanța acestor rezultate, aducând în discuție beneficiile aduse organismului prin reducerea frecvenței meselor și adaptarea la un program alimentar mai puțin obișnuit.

Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul”, a mai spus Bilic.

Postul extrem de 40 de zile

În mediul online, se regăsesc și mărturii ale unor persoane care au urmat un post negru timp de 40 de zile, consumând doar lichide. Deși această practică poate părea radicală, Mihaela Bilic menționează că organismul uman este capabil să facă față unui astfel de regim alimentar, cu condiția să fie supravegheat de un specialist în nutriție. Totuși, nutriționista subliniază necesitatea unei abordări responsabile și a respectării recomandărilor medicale în astfel de situații extreme.

Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic”, a mai adăugat specialista.

Postul intermitent devine tot mai popular printre cei care caută modalități eficiente de gestionare a greutății și îmbunătățire a sănătății. Această metodă alimentară poate oferi o alternativă viabilă și sănătoasă pentru cei care sunt dispuși să își modifice obiceiurile alimentare în căutarea unei vieți mai echilibrate și mai sănătoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net