Cea mai periculoasă dietă! Mai multe vedete au slăbit cu ajutorul ei, însă specialiștii nu o recomandă
Este dieta pe care o urmează cele mai mari vedete de la Hollywood, însă specialiștii nu o recomandă! Ce semnal de alarmă trag nutriționiștii.
Pe ce se bazează dieta Atkins
Dieta Atkins este o dietă săracă în carbohidrați creată de Dr. Robert Atkins, care a devenit celebră odată cu publicarea cărții "Revoluția dietei Dr. Atkins" în 1972. Orientată spre pierderea în greutate, dieta Atkins se bazează pe restricționarea carbohidraților pentru a forța organismul să folosească grăsimile stocate drept combustibil alternativ.
Nu este vorba că nu poți mânca mulți carbohidrați, ci că nu trebuie să consumi prea mulți deodată pentru a evita consumul ridicat de glucoză, ceea ce duce la producerea și depozitarea grăsimilor. Astfel se reduce consumul de alimente bogate în amidon și zaharuri, precum pâinea, pastele, orezul, fasolea și cartofii. De asemenea, se poate evita consumul de gluten, iar rețetele pot fi modificate cu ușurință pentru a nu îl consuma. Baza principală în dieta Atkins sunt proteinele, așa că veți consuma foarte multă carne de pui, porc, pește sau vită.
Persoanele care urmează această dietă raportează adesea că gândesc mai clar, se concentrează mai bine, suferă mai puțin de dureri, se simt mai energice și dorm mai bine. Cu toate acestea, unii specialiști nu o recomandă.
Kim Kardashian a urmat dieta Atkins
Una dintre divele care au urmat această dietă după ce a născut este Kim Kardashian. „Mănâncă multe proteine, grăsimi sănătoase precum cele din nuci şi avocado, carbohidraţi, fructe, legume şi brânză. Vrea să fie o mamă sănătoasă, nu să îşi altereze laptele cu regimuri de slăbit. De aceea, s-a apucat de dieta Atkins, după ce a primit acordul medicului”, a spus un reprezentant crae o superviza, conform Cosmopolitan.
Specialiștii spun că o astfel de dietă nu este recomandată pe termen lung întrucât poate cauza deficiențe de minerale și vitamine. Pe termen scurt poate duce la pierderea în greutate, dar cei care o urmează nu vor mai avea un aport atât de mare de antioxidanți și substanțe nutritive oferite de carbohidrați. Aceste lipsuri pot duce la insomnii și stări de oboseală. De asemenea, dieta poate duce la creștere nivelului de colestrerol, iar din cauza cantității mari de proteine ficatul și rinichii ar putea fi afectați. Mai mult, ar putea cauza și apariția unor boli cardiovasculare, însă într-un procentaj foarte mic al persoanelor aflate în acest risc.