Efectele nebănuite pentru sănătate ale unui ingredient banal. Puțini românii știu cât de benefic este

Dieta noastră are un rol important atunci când vine vorba despre starea noastră de sănătate. Deja mulți dintre noi au auzit vorbindu-se despre importanța anumitor categorii de alimente în viața noastră. Însă când vine vorba despre dieta sănătoasă, există o mulțime de ingrediente banale care se găsesc la orice tarabă și care sunt mult mai sănătoase decât am bănui! Printre acestea este și mărarul, folosit de atâtea gospodine, însă despre care doar puține știu cât de benefic este!

Mărarul are efecte benefice despre care doar puțini români știu
Mărarul are efecte benefice despre care doar puțini români știu

Când vine vorba despre o viață sănătoasă, dieta pe care o avem are o importanță majoră, pe care, din păcate, mulți dintre noi o ignoră. Deja mulți români au auzit vorbindu-se despre rolul important al unor categorii de alimente, însă poate că unii dintre noi pot fi descurajați, gândindu-ne că o masă sănătoasă este, în mod obligatoriu, costisitoare. Însă, potrivit informațiilor oferite de către healthline.com, există un ingredient extrem de banal în țara noastră care, totuși, are o mulțime de beneficii pentru sănătate: mărarul!

Poate că puțini dintre noi se gândesc la avantajele acestei plante, dincolo de efectele pe care le are asupra gustului mâncării! Însă, adevărul rămâne că mărarul conține, de exemplu, vitamina A și C, pe lângă alte elemente utile pentru organism. Acestea vă vor ajuta sănătatea sistemului imunitar, cât și a sistemului osos. Iar un alt avantaj al acestor vitamine este stabilizarea metabolismului nostru.

Mărarul are un conținut ridicat de antioxidanți

Un alt avantaj despre care doar puțini dintre noi știu, când vine vorba despre mărar, este conținutul crescut de antioxidanți pe care îl are. Aceste substanțe vă vor ajuta organismul, putând chiar să scadă riscul unor boli precum artrita reumatoidă, ori diversele probleme cardiace. Iar pe lângă aceste beneficii, conținutul de vitamina C din mărar are, potrivit experților, proprietățile unui antioxidant.

Iar în ce privește sănătatea inimii voastre, acest ingredient banal poate fi de ajutor! Potrivit experților, mărarul poate scădea nivelul colesterolului din organism, cât și al trigliceridelor.   

Așa că data viitoare când gătiți și vedeți o legătură de mărar la piață, trebuie să aveți în vedere că pe lângă gustul pe care îl aduce, el are și o mulțime de beneficii pentru sănătate!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net