Cea mai populară băutură din sezon, un adevărat aliat în sănătate! Toți românii o beau, dar nu-i cunosc beneficiile

Cea mai populară băutură din sezon, un adevărat aliat în sănătate! Toți românii o beau, dar nu-i cunosc beneficiile! Vorbim despre vinul fiert, o adevărată delicatesă în această perioadă. O cană de vin fiert cu scoțișoară, nucșoară sau piper este un deliciu desăvârșit pe care nu doar că îl poți savura, dar care îți amintește de magia sărbătorilor. Totuși, nu mulți știu că vinul fiert poate avea nenumărate beneficii pentru sănătate. 

Cea mai populară băutură din sezon, un adevărat aliat în sănătate
Cea mai populară băutură din sezon, un adevărat aliat în sănătate

Cea mai populară băutură din sezon, un adevărat aliat în sănătate

Vinul roșu conține foarte multe vitamine și minerale

Potasiul contribuie la reglarea ritmului cardiac, sinteza acidului proteic și nucleic, producerea de energie și transformarea zahărului din sânge în glicogen.

Fluorul este un mineral ce poate preveni cariile dentare și menține smalțul dinților într-o stare sănătoasă și puternică.

Fosforul sprijină transformarea alimentelor în energie, funcția renală, metabolismul, multiplicarea celulară și participă la contracțiile musculare ale inimii.

Colina, membră a familiei de vitamine B, contribuie la menținerea sănătății generale și susține funcționarea corespunzătoare a memoriei.

Vinul roșu are o mulțime de beneficii pentru sănătate

Melatonina prezentă în vinul roșu contribuie la reglarea ritmurilor circadiene și acționează ca un antioxidant puternic. Prin urmare, consumul unui pahar de vin roșu înainte de culcare poate avea beneficii asupra calității somnului.

Există dovezi care susțin efectele benefice ale vinului roșu asupra presiunii sanguine. Consumul a două pahare de vin roșu în timpul mesei pare să reducă presiunea arterială la persoanele afectate de hipertensiune.

Potrivit experților, consumul zilnic de un pahar de vin roșu poate reduce riscul de cancer pulmonar cu 13%. De asemenea, consumul a 4 sau mai multe pahare de vin roșu pe săptămână poate contribui la reducerea riscului de cancer de prostată cu 50%. Vinul roșu poate, de asemenea, să ofere protecție împotriva cancerului mamar. Totuși, cheia este moderația, recomandându-se un consum zilnic de 1-2 pahare.

Consumul de vin roșu poate contribui la prevenirea debutului și progresiei aterosclerozei, un proces care începe atunci când vasele de sânge își pierd capacitatea de relaxare. Alcoolul și polifenolii din vin contribuie la menținerea sănătății vaselor de sânge prin stimularea formării de oxid nitric, un element esențial în reglarea tonusului vascular.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net