Ceaşca de sănătate : Cele mai eficiente tonice pentru vigoarea memoriei

Ultima actualizare:

    Sucul de struguri negri  combate îmbătrânirea prematură a creieruluiSursa foto: garbo.ro
Sucul de struguri negri combate îmbătrânirea prematură a creieruluiSursa foto: garbo.ro

Deseori trebuie să facem față unei perioade solicitante și să fim ”în formă”. În astfel de situații, vigoarea memoriei trebuie susținută cu băuturi tonice, bogate în vitamine ( C și E ,în special), dar și în minerale (din care să nu lipsească :potasiul, magneziul, calciul, fosforul și zincul). După o cură bogată în sucuri de fructe, de citrice și de ceaiuri , fitoterapeuții din mai multe țări au constatat o certă îmbunătățire a facultăților mentale. Cu o astfel de cură, dezideratul preferat al multor generații :”Minte sănătoasă într-un corp sănătos!” se împlinește fără probleme

Lămâia contribuie la împrospătarea memoriei

Lămâia, bogată  în substanţe active, cum ar fi : calciul şi potasiul în special, este un remediu extraordinar pentru numeroase afecţiuni printre care : hipertensiunea arterială, obezitatea, migrenele, scorbutul, nevralgiile și hemoragiile. Puţine persoane ştiu însă că acest fruct este şi un tonic care contribuie la împrospătarea memoriei. Combinat cu miere, sucul de lămâie sporeşte capacitatea de asimilare a noilor informaţii. În acest caz, este foarte eficient un amestec de două linguri cu suc de lămâie şi o lingură de miere.

Calciul conținut de sucul de portocale este echivalent cu cel din lapte  

 Nutriționiștii europeni au constatat că randamentul intelectual este vizibil la persoanele care consumă zilnic 500 ml suc preparat din portocale, grapefruit, kiwi şi ananas. În cazul persoanelor „grăsuţe”, deliciosul cocteil topeşte şi surplusul de grăsime. Această miraculoasă cură trebuie urmată cel puţin două luni. Fitonutriţionistul francez Eric Favre susține că şi vitamina C are meritul să îmbunătăţească memoria, să menţină un tonus bun şi să crească rezistenţa la surmenaj.

Iată însă o constatare surprinzătoare a cercetătorilor: : Calciul prezent în compoziția portocalei este echivalent cu cel din compoziția laptelui. Totodată, fosforul conținut de portocală, ca şi calciul pot fi asimilate cu uşurinţă datorită acidului citric.

Sucul de struguri combate îmbătrânirea prematură a creierului

 În  compoziţia strugurilor, inclusiv în seminţele fructelor există un antioxidant foarte puternic-rezveratrolul. Cercetătorii au descoperit proprietățile  terapeutice excepționale ale acestui antioxidant care  stopează evoluţia celulelor canceroase, aflate în diferite stadii de dezvoltare, reduce nivelul colesterolului rău şi-l crește pe cel bun. De asemenea, antioxidanţii din struguri contribuie la buna funcţionare a creierului şi întârzie îmbătrânirea prematură a celulelor acestuia. În urma multor studii de laborator efectuate de cercetătorii din țara noastră și din America s-a constatat că un consum constant de suc de struguri, mai ales cel obţinut prin stoarcerea boabelor de struguri negri, previne instalarea bolilor degenerative, cum ar fi boala Alzheimer. În compoziția strugurilor negri există și renumitele procianidine, substanțe care combat oboseala cronică și procesele de îmbătrânire, deoarece sunt mai puternice de 50  de ori decât Vitamina E și de 29 de ori mai eficiente decât Vitamina C.

 Sucul de mere conține quercitină, un tonic excelent pentru memorie  

Sucul de mere conţine un antioxidant remarcabil în combaterea bolii Alzheimer:  quercitina. Cercetătorii susțin că acest tonic trebuie să fie inclus în dieta copiilor (pentru că dezvoltă capacităţile cognitive) şi în hrana vârstnicilor. Totodată, mai ales în perioada examenelor, cura cu suc de mere este binevenită, deoarece studiile specialiștilor precizează că această băutură este un tonic excelent care stimulează creierul să producă o cantitate mare de acetilcolină, un neurotransmiţător esenţial în procesul de îmbunătăţire şi de păstrare a memoriei.   

Laptele din semințe de dovleac revigorează memoria  

Un remediu mai puțin cunoscut, care revigorează memoria, se poate prepara din semințe de dovleac neprăjite, bogate în numeroase minerale precum : magneziu, zinc, fier și potasiu. Cine consumă lapte preparat din semnițe de dovleac are un somn  liniștit și o memorie bună. Specialiștii din multe țări consideră că somnul de noapte este cea mai bună metodă care îmbunătățește memoria.

Saschiul este planta care previne pierderea memoriei

Studiile specialiştilor europeni, referitoare la vigoarea memoriei, au descoperit că o tinctură preparată din saschiul mic (plantă cu un conţinut de 50 de alcaloizi, dintre care vincamina, substanţă care reglează circulaţia sanguină la nivel cerebral) calmează migrenele. În același timp, s-a constatat că saschiul  joacă un rol important  în activarea circulaţiei sanguine la nivel cerebral şi în prevenirea pierderii memoriei.

Infuzia de chimen, excelentă pentru procesul de concentrare

Seminţele de chimen sunt folosite în bucătărie ( ca şi condiment), în industria băuturilor pentru aromele sale şi în medicina naturistă. Ceaiul de chimen este un remediu dovedit pentru colicile gastrice, pentru bronşite, pentru stimularea lactaţiei la femeile care alăptează, dar şi a poftei de mâncare la copiii mofturoşi. Chimenul este „doctorul” care tratează problemele abdominale, „pentru că-i asigură liniştea” spun specialiştii europeni. În mod surprinzător, infuzia preparată din chimen a dovedit o influenţă formidabilă în procesul  de concentrare! În această privinţă, specialiştii recomandă, ceaiul de chimen care nu are prea mulţi concurenţi. Unii terapeuţi spun că, alături de dieta bazată pe nuci, ceaiul din seminţe de chimen ne ajută să fim posesorii unei „memorii de elefant”.

Reţetele săptămmânii

Ceaiul de chimen

Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia de chimen se prepară din două linguriţe de seminţe pisate la o cană de apă clocotită. După 15 minute de infuzare, ceaiul poate fi băut cu înghiţituri mici. Zilnic se administrează câte două- trei căni de infuzie. După o cură de 21 de zile, urmează o pauză de şapte zile, apoi, terapia se poate repeta.

Laptele din semințe de dovleac

Cum se prepară, cum se administrează

Laptele preparat din semințe de dovleac s-a dovedit benefic pentru revigorarea memoriei. O cană de semințe de dovleac proaspete, neprăjite, se pisează şi se adaugă într-o cană cu apă clocotită. După zece minute, laptele se poate consuma.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net