Ceaşca de sănătate. Remedii mai puţin ştiute cu rămurele de pomi fructiferi

Ultima actualizare:

    Rămurelele de măr combat virozele respiratorii
Rămurelele de măr combat virozele respiratorii

Crenguţele tinere ale unor pomi fructiferi ( măr, prun, păr, vişin ) sunt remedii naturale mai puţin cunoscute.

În compoziţia chimică a acestor leacuri vegetale există substanţe active importante de care organismul nostru are nevoie : vitaminele A, B, C, PP, săruri minerale de potasiu, taninuri, flavonoizi, pectine, acizi organici.

O cură cu extractele obţinute din aceste rămurele are rezultate remarcabile dovedite în combaterea virusurilor, în lupta cu bacteriile şi microorganismele, contribuind astfel la revigorarea sistemului imunitar.

„Luna mai este o perioadă ideală pentru recoltarea rămurelelor de pomi fructiferi. Toate aceste componente vegetale sunt indicate în tratamentul bolilor cronice-respiratorii, hepatice sau digestive şi sunt de mare ajutor pentru organismul uman pe care-l menţin în formă", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Crenguţele de prun, bune pentru hepatici

Bolnavii cu probleme hepatice, oricât de grave ar fi acestea, trebuie să respecte tratamentul şi regimul alimentar, recomandate de medicul alopat.

Terapeuţii recomandă însă ca, în paralel cu aceste recomandări, bolnavii hepaticii să folosească şi un remediu natural obţinut din rămurele tinere de prun.

Numeroşi pacienţi, diagnosticaţi cu suferinţe hepatice au făcut o cură cu decoctul preparat din rămurele de prun şi efectele au fost peste aşteptări, pentru că boala nu le-a mai creat necazuri. Decoctul de prun a avut rezultate foarte bune şi în cazul afecţiunilor respiratorii, în gripe şi răceli.

Cum se prepară, cum se administrează

Într-un vas cu 500 ml de apă clocotită se infuzează, timp de o jumătate de oră, o lingură de rămurele şi lăstari de prun, tocate mărunt. După ce se mai răceşte, se administrează câte 100 ml de ceai, cu 30 de minute, înaintea fiecărei mese principale.

Cura aceasta trebuie urmată vreme de 25 de zile. După o pauză de trei luni, tratamentul se poate repeta. În perioada de pauză, bolnavul trebuie să bea un ceai preparat din crenguţe de fructe de pădure.

Rămurelele de măr combat virozele respiratorii

Deseori, primăvara, persoanele cu o imunitate scăzută, sunt victimele afecţiunilor respiratorii. Vremea capricioasă şi variaţiile de temperatură afectează mai ales femeile care sunt candidate la curelor de slăbit, dar şi persoanele suferinde de astm.

Persoanele sensibile la variaţiile de temperatură, care s-au confruntat cu astfel de probleme la începutul primăverii, au reuşit să se vindece destul de repede şi să se revigoreze cu ajutorul unui ceai preparat din rămurele tinere de măr.

Cum se prepară, cum se administrează

Într-un ibric, se pun trei linguriţe de rămurele de măr, tăiate mărunt; peste acestea se toarnă 400 ml apă, iar vasul se ţine la foc mic, timp de 15 minute.

După aceea, ceaiul se lasă la infuzat 45 de minute. Din acest extract se bea câte 150 ml, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Primele rezultate sunt vizibile după zece zile de tratament, dar terapia trebuie continuată cel puţin 20 de zile şi bolnavul va observa o revigorare a întregului organism.

Crenguţele de păr, eficiente pentru rinichi

Preparatele din crenguţe tinere de păr sunt recomandate pentru bolile de rinichi. Ceaiurile ajută la eliminarea acidului uric din corp, având şi un efect depurativ pentru tot organismul.

În acelaşi timp, extractele obţinute din rămurele de păr au proprietăţi antiseptice şi cicatrizante şi de aceea sunt indicate şi în tratamentul unor afecţiuni şi ulcere ale pielii.

Cum se prepară, cum se administrează

Porţia zilnică de infuzie se prepară din trei linguriţe de rămurele tinere, tocate mărunt, peste care se toarnă 300 ml de apă. Vasul se ţine pe aragaz, la foc mic, 15 minute.

În continuare, leacul se lasă la infuzat alte 45 minute. Cu 30 de minute înaintea fiecărei mese, se bea câte 100 ml de ceai. Cura durează patru săptămâni. După o pauză de o lună, tratamentul se poate repeta.

Leacul din crenguţe de vişin combate edemele

Odată cu venirea căldurii, multe persoane se confruntă cu necazuri provocate de edeme. Picioarele umflate ale acestor bolnavi seamănă cu nişte „butuci" şi din acest motiv suferinzii se deplasează foarte greu, iar durerile sunt insuportabile.

În astfel de situaţii, remediile care s-au dovedit foarte bune se prepară din rămurele tinere de vişin. Şi în cazul inflamaţiilor la nivelul rinichilor, ceaiul din crenguţe de vişin îmbunătăţesc starea de sănătate a bolnavilor.

Cum se prepară, cum se administrează

Peste două linguriţe de crenguţe de vişin, tocate mărunt, se toarnă 300 ml apă şi ceaiul se fierbe, la foc mic, timp de zece minute.

Licoarea se lasă la infuzat o oră, apoi se strecoară. Se bea câte 100 ml, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
1 remediu sforait jpg jpeg
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net