Cel mai periculos tip de carne. Mulți români o consumă des, însă nu știu cât de dăunătoare este pentru sănătate

Atunci când vine vorba din produsele de origine animală pe care le consumăm, carnea se numără printre preferatele românilor. Gătită sub diverse preparate, reușește să satisfacă papilele gustativel ale pofticioșilor. Totuși, pe cât este de delicioasă, pe atât de nocivă poate fi pentru organism dacă este gătită în mod repetat pe grătar. Specialiștii în sănătate trag un semnal de alarmă și ne anunță în legătură cu ce anume trebuie să avem grijă. 

Carne gătită / foto: Pixabay
Carne gătită / foto: Pixabay

În podcastul „Ameritat cu Nasrin”, nutriționistul Cristian Mărgărit ne explică riscurile la care ne supunem atunci când obișnuim să mâncăm des carne la grătar. De câte ori pe lună este sănătos să facem acest lucru pentru a nu ne afla deloc în pericol, dar și care sunt regulile de care trebuie să ținem cont, aflăm din rândurile de mai jos. 

Carnea la grătar, nocivă pentru organism

Dacă deja am aflat cât de periculoasă este carnea făcută pe grătar pentru sănătatea noastră, studiile vin în ajutorul nostru cu informații importante prin intermediul cărora aflăm că noi putem tolera, în condiții de siguranță, doar un grătar pe lună. 

Carne gătită pe grătar / foto: Pixabay
Carne gătită pe grătar / foto: Pixabay

Explicația este simplă: în momentul în care carnea atinge grătarul atunci se formează compușii cancerigeni care sunt un real pericol pentru sănătate. Partea bună este că avem la îndemâna 3 informații și sfaturi esențiale care ne ajută să savurăm un grătar în condiții de siguranță pentru organismul nostru.

„E periculoasă pentru sănătate (n.r. carnea făcută pe grătar). Studiile arată că putem tolera în condiții de toleranță cam un grătar pe lună, adică riscul e zero la un grătar pe lună. De ce? Pentru că acolo unde carnea atinge metalul încins se formează acei compuși cancerigeni. Fumul, de asemenea, este și el cancerigen. Deci trebuie să avem grijă la câteva elemente: 

1 - să marinăm carnea, pentru că asta o protejează;

2 - să nu o expunem la temperaturi foarte mari, la foc direct și la fum;

3 - să o asociem întotdeauna cu salată și să bem suficientă apă.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net