Cele mai bune și eficiente ceaiuri pe care să le bei, dacă ai bila leneșă. Uită de medicamente pentru totdeauna!

Fierea sau bila leneșă este o problemă de sănătate cu care extrem de multe persoane. Pentru că există și variante de tratament naturale pe care le ai la îndemână, îți prezentăm în continuare cele mai folosite tipuri de ceai pentru fiere.

Ceaiuri de încercat pentru bila leneșă Foto: Shutterstok
Ceaiuri de încercat pentru bila leneșă Foto: Shutterstok

Ceaiul de păpădie îmbunătățește funcționarea bilei

Ceai de păpădie - chiar dacă nu are un gust plăcut, fiind amărui, acest tip de ceai are o acțiune coleretic-colagogă, dar și detoxifiantă, diuretică și laxativă, ajutând la normalizarea valorilor colesterolului și glicemiei.

Păpădia îmbunătățește funcționarea bilei, fiind folosită de foarte mulți ani pentru a trata problemele legate de sistemul digestiv, bilă sau ficat, contribuind la o mai bună secreție biliară. Este indicat să consumi 2-3 căni de infuzie în fiecare zi.

Ceaiul de gălbenele face minuni consumat pe stomacul gol

Un alt remediu natural împotriva problemelor asociate vezicii biliare, fiind preparat din florile de plantă. Și acest ceai trebuie consumat dimineața, pe stomacul gol.

Ingrediente: 1-2 linguri de flori uscate sau proaset, 1 cană de apă.

Mod de preparare: daugă florile plantei în apa care fierbe, lasă să să infuzeze timp de 10 minute.

Ceaiul de anghinare stimulează secreția de fiere

Acest ceai are o acțiune coleretic-colagogă, hepatoprotectoare, tonic-digestivă, vasodilatatoare. Este cunoscut pentru stimularea secreției biliare, ajutând atât la funcționarea vezicii biliare, cât și la cea a ficatului.

Poți consuma 2 căni de infuzie din această plantă în fiecare zi, prima cană pe stomacul gol (cu 30 minute înainte de a mânca).

Ceaiul de anghinare stimulează secreția de fiere și golirea vezicii biliare atunci când e nevoie de bilă pentru a ajuta digestia. În plus, este un remediu antistres, deci dacă dischinezia biliară a apărut pe fondul unei perioade de stres intens, te poate ajuta să elimini factorul declanșator.

Ceaiul de mentă este bun pentru fiere

Menta conține mentol, un compus calmant, care ameliorează durerea. Poate fi folosit pentru a reduce durerea de stomac, a îmbunătăți digestia (prin stimularea fluxului de bilă și a altor sucuri din tractul digestiv) și a elimina starea de greață.

Poți încerca ceai de mentă pentru durerea de fiere, în special când te confrunți cu o criză de fiere (relaxează spasmele și elimină durerea); vei avea o stare îmbunătățită de sănătate a vezicii biliare. Conține și un compus natural denumit terpen care poate dizolva calculii biliari. Poți consuma o cană din acest ceai între mese.

Pelinul, planta miraculoasă pentru sănătate

În ciuda gustului amar, pelinul este un puternic detoxifiant și are un efect benefic pentru mai multe tipuri de afecțiuni precum cele ale rinichilor, bolilor de stomac sau de ficat. 

Este recomandat să fie consumat neîndulcit, dar dacă gustul este greu de suportat, atunci poți adăuga puțină miere și câteva picături de lămâie.

Ce este bila leneșă

Bila leneșă sau dischinezia biliară este o tulburare de motilitate prin care bila nu este transportată corect prin tractul biliar către vezica biliară. În consecință, vezica biliară nu poate furniza o cantitate suficientă de bilă pentru ajutarea procesului de digestie. Acest fenomen îngreunează procesul digestiv, motiv pentru care poartă numele de bilă leneșă. 

Simptomele bolii

Durerea în partea dreaptă și gustul amar sunt cele mai des întâlnite simptome în cazul diagnosticului de bilă leneșă. Simptomele dischineziei biliare sunt aproape identice cu cele din cazul calculilor biliari. Cel mai evident simptom este o durere bruscă și ascuțită în partea dreaptă sus a abdomenului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Bazilica Sfântul Petru (© Pixabay)
building 7935883 1280 jpg
ceaiuri pentru fiere din plante medicinale jpeg
creanga si eminescu jpg
bancomat jpeg
dubrovnik croatia summer time 3499458 1280 jpg
banner bojdeuca lui creangă jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net