Cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap. Ce plante pot ajuta la calmarea lor

Ultima actualizare:

    Durerile de cap au cauze diverse, iar plantele pot sări în ajutor pentru calmarea lorfoto: pixabay.com
Durerile de cap au cauze diverse, iar plantele pot sări în ajutor pentru calmarea lorfoto: pixabay.com

Cele mai multe persoane se confruntă de-a lungul vieții cu dureri de cap. Cauzele frecvente ale durerii de cap sunt numeroase: anxietatea, alergiile, stresul, consumul de cafea, oboseala ochilor, deficiențele de nutriție, consumul de alcool, de droguri sau tutun, febra, parfumul.

Specialiștii care studiază această problemă apreciază că 90% dintre durerile de cap sunt dureri de tensiune, cauzate de tensiunea musculară, 6% sunt migrene, iar restul au alte cauze.

Un alt tip de durere de cap este nevralgia migrenoasă, o durere severă cu care se confruntă persoane de vârste diferite. De fapt, durerile de cap sunt și un semn al diverselor probleme de sănătate. Cei care suferă deseori de dureri de cap reacționeaăz și la consumul unor alimente sau aditivi din alimentație, precum ciocolata, sulfiții, zahărul, mezelurile, alunele, produsele lactate, diverse alimente fermentate și marinate, alcoolul.

Nutriționiștii europeni apreciază că și alte cauze provoacă durerile de cap: problemele intestinale, hiperstensiunea arterială, sinuzita, carența de vitamina B, afecțiuni ale ochilor, nasului sau gâtului. S-a constat că și deshidratarea organismului poate fi o cauză, deseori însoțită de senzața de greutate în corp și de transpirație.

Plantele sunt de ajutor în calmarea durerilor de cap

  • Mușețelul relaxează mușchii și micșorează tensiunea.
  • Numeroase studii precizează că și ghimbirul poate contribui la calmarea durerilor de cap.
  • Nalba, menta, rozmarinul, cimbrul, gențiana, lavanda și spilcuța sunt și ele de ajutor. Femeile gravide nu trebuie să folosească spilcuța și gențiana mai mult de o săptămână.
image
image
image
image
image
image
fructe pexels jpg
abuz jpeg
calendar ortodox 2021 27 februarie sfantul procopie marturisitorul png
metrou bucuresti jpeg
cernobil colaj pexels jpg
foto1 jpg
Botosani copila oi jpg
wizz air pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net