Cele trei suplimente care ne pot menține pielea fermă! Ce ne sfătuiesc specialiștii

Din păcate, poluarea, stresul, fumatul și chiar și expunerea excesivă la soare pot să ne afecteze pielea, pe termen lung. Pe măsură ce îmbătrânim, dacă dorim să ne păstrăm o piele fermă, există trei suplimente extrem de comune pe care le putem folosi!

Trei suplimente simple ne pot menține pielea tânără și fermă
Trei suplimente simple ne pot menține pielea tânără și fermă

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, există trei substanțe nutrivite care pot fi foarte utile pentru a ne păstra pielea fermă, chiar și pe măsură ce îmbătrânim! În primul rând, dacă ne asigurăm un nivel optim de aminoacizi, putem stimula producția de colagen! Undeva în jur de 1 – 2 grame de proteine pentru fiecare kilogram de greutate corporală ne poate ajuta să avem un nivel sănătos de aminoacizi.

„Acum, din păcate, organismul nostru nu prioritizează pielea ca fiind un organ esențial - spre deosebire de creier, inimă sau plămâni. Așadar, dacă mâncăm doar proteine în cantități mici sau chiar suficiente, organismul nu va putea să ofere acei aminoacizi suplimentari pielii, părului sau unghiilor noastre pentru a le menține un aspect sănătos”, a explicat Jennifer Hanway, nutriționist holistic.

Cele trei substanțe perfecte pentru o piele sănătoasă

De asemenea, este foarte important să avem grijă să consumăm îndeajuns de mulți acizi grași omega-3. După cum poate că deja știm, această substanță se găsește din ambundență în alimente precum carnea de pește, în unele uleiuri vegetale, cât și în nuci.

„Puternicii acizi grași omega-3 nu numai că aduc beneficii pielii, ci și creierului. Multă lume se teme de grăsimi, dar acestea sunt foarte importante și foarte bune pentru tine”, ne spune și nutriționistul holistic Marius Morariu.

Iar o altă substanță importantă pe care nu trebuie să ignorăm este coenzima Q10. Acest antioxidant este produs în mod natural de către corpul nostru și susține dezvoltarea și menținerea celulelor noastre. Această coenzimă este utilă deoarece protejează fibroblastele, adică exact acele celule care produc colagen și fibre elastice ce contribuie la aspectul tânăr al pielii noastre. Mai mult decât atât, studiile au demonstrat și faptul că coenzima Q10 este utilă în combaterea ridurilor!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net