Contraindicații pentru murături. Bolile care nu vă permit să le mâncați. Provoacă chiar și cancer

Ultima actualizare:

    Murăturile nu sunt recomandate persoanelor care suferă de afecțiuni cardiace, de stomc sau renaleFoto: bucataria-romaneasca.ro
Murăturile nu sunt recomandate persoanelor care suferă de afecțiuni cardiace, de stomc sau renaleFoto: bucataria-romaneasca.ro

Este sezonul murăturilor! Românii gospodari pun borcane întregi cu gogonele, castraveți, conopidă și gogoșari la murat, pentru a avea pe masă toată iarna. Este garnitura preferată lângă fripturi, cârnați prăjiți și alte mâncăruri mai grele. Dar, nu oricine le poate consuma! Sunt boli care nu vă permit să le mâncați.

Murăturile sunt nelipsite de pe mesele românilor în timpul sezonului rece, iar medicii spun că cele obținute prin fermentare reprezintă una dintre ele mai sănătoase garnituri.

Beneficiile murăturilor pentru persoanele sănătoase

Și asta, datorită aportului de probiotice, vitamina C, fibre solubile și insolubile. Murăturile sunt o sursă generoasă de antioxidanți, ajută digestia, protejează ficatul, calmează crampele musculare, rehidratează rapid și scade nivelul de colesterol din sânge.

Însă le pot face și rău persoanelor cardiace și hipertensive. Acestea nu trebuie să consume murături, din cauza cantității mari de sodiu pe care o conțin.

Potrivit doc.ro, un castravete murat conține între 500 și 1.100 grame de sodiu, ceea ce înseamnă mai bine de jumătate din doza zilnică permisă. Totuși, le pot gusta dacă le desărează bine înainte.

De asemenea, cei care au probleme renale au intrezis la murături. Sarea din legumele murate, precum și din zeamă solicită foarte tare rinichii afectați de anumite afecțiuni, precum rinichi polichistic sau insuficiență renală cronică.

Sunt contraindicate și persoanelor care suferă de gastrită sau ulcer. Murăturile cresc riscul apariției cancerului la stomac prin posibila iritație permanentă a stomacului.

Citește și: 

Rețeta lui Horia Vîrlan pentru murături crocante și 7 sfaturi de aur pentru castraveciori perfecți

Uite cum alegi borcanele pentru murături

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net