Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Ce au anunțat specialiștii ANM pentru luna mai

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anticipează o perioadă mai caldă decât în mod obișnuit în săptămânile următoare, până la sfârșitul lunii mai. Această previziune cuprinde atât minivacanța de 1 Mai și Paște, cât și perioada imediat următoare.

Vrema. Foto: arhiva.
Vrema. Foto: arhiva.

Conform estimărilor meteorologice emise de ANM, temperaturile vor fi mai ridicate decât media obișnuită pentru această perioadă a anului. Acest fenomen se va resimți în întreaga țară, iar regiunile nordice vor înregistra cele mai mari creșteri termice în comparație cu valorile specifice pentru această perioadă.

În ceea ce privește minivacanța de 1 Mai și Paște, valorile termice vor fi semnificativ peste media normală, ceea ce va oferi condiții favorabile pentru activități în aer liber și călătorii. Această perioadă se va remarca prin temperaturi plăcute și vreme însorită în majoritatea regiunilor.

Previziunile ANM indică, de asemenea, că și perioada imediat următoare va fi caracterizată de temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Astfel, publicul este încurajat să se aștepte la o atmosferă caldă și confortabilă în săptămânile care urmează, fără riscuri majore de răcire sau schimbări bruște de vreme.

Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în special în regiunile nordice ale României. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, acoperind cea mai mare parte a țării.

Ce temperaturi vor fi în săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibile excedente ușoare în zonele montane.

13.05.2024 – 20.05.2024, valori peste cele normale pentru această perioadă

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor peste cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, acoperind majoritatea regiunilor.

Vrema pentru săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, acoperind cea mai mare parte a țării.

Urmează o perioadă mai caldă decât în mod obișnuit

Această prognoză indică o perioadă mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi peste medie, în timp ce precipitațiile vor fi în general în limite normale pentru această perioadă. Este important ca persoanele interesate să monitorizeze în continuare previziunile meteorologice locale pentru informații actualizate și detalii specifice regiunii lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net