Coronavirus pentru 18 aprilie 2022. Numărul de cazuri, în creștere

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îți oferă zilnic situația actualizată a cazurilor de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Ministerul Sănătății anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României.

Bilanț COVID-19 pentru 18 aprilie
Bilanț COVID-19 pentru 18 aprilie

În ultimele 24 de ore, 686 de cazuri au fost raportate de către oficialități cu privire la evoluția pandemiei de Sars-Cov-2 pe teritoriul României, cu 104 mai multe cazuri față de ziua anterioară.

Numărul de cazuri, în scădere

75  din cazuri înregistrate sunt ale unor pacienți ce s-au reinfectat într-o perioadă mai mare de 90 de zile.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 67 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile de profil specializate, numărul de persoane infectate cu COVID-19 este de  1.702, cu 19 mai multe față de ziua anterioară. La terapie intensivă, 235 de persoane sunt internate, cu 8 mai puține față de ziua anterioară. Din totalul de 235 de pacienți la ATI, 201 sunt nevaccinați.

De la începutul pandemiei și până acum, 65.340  de persoane au fost decedat ca urmare a infecției cu Sars-Cov-2.

În intervalul de referință 17.04 - 18.04, 3 de decese au fost înregistrate la nivel național ca urmare a infectării cu Sars-Cov-2. Dintre care, 1 al unui pacient de sex masculin și 2 de sex feminin.

Din totalul de 3 pacienți decedați, 2 au fost nevaccinați și 1 vaccinați. Pacientul ce au decedat și erau vaccinat prezenta comorbidități.

Citește și VIDEO Milioane de cetățeni din Shanghai sunt închiși în case și strigă de la geam că mor de foame

Oficialii europeni nu consideră necesar al doilea booster anti-Covid

Oficialii europeni din domeniul sănătății spun că este prea devreme să se ia în considerare administrarea unei a patra doze de vaccinuri cu ARN mesager împotriva coronavirusului pentru majoritatea oamenilor, dar spun că un rapel suplimentar poate fi administrat celor peste 80 de ani.

Într-o declarație comună de miercuri, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au declarat că au revizuit datele pentru o a patra doză de vaccinuri COVID-19 produse de Pfizer-BioNTech și Moderna Inc.

Acestea au inclus date din Israel, unde cercetările au arătat că un al doilea booster oferă doar o protecție puțin mai mare.

Organizațiile au recunoscut că, dacă situația pandemiei de coronavirus se schimbă, ar putea fi necesar să se ia în considerare o a doua doză de vaccin booster, în grupa de vârsta cuprinsă între 60 și 79 de ani.

Citește și Pacientă cu gripă și covid, salvată miraculos după nouă zile la ATI

Recomandările europene vin pe măsură ce numeroase țări de pe continent au renunțat la aproape toate restricțiile privind COVID-19 și se luptă cu o creștere a bolii alimentată de subvarianta omicron BA.2, extrem de infecțioasă.

Boala mai ușoară a variantei nu a condus la creșterea numărului de spitalizări și decese, ca în valuri anterioare, iar autoritățile din multe țări speră că ratele lor ridicate de imunizare vor alunga orice perturbări majore ale societății.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net