Cum poţi scăpa de durerea de stomac

Ultima actualizare:

Cine a ţinut post trebuie să fie foarte atent la ce alimente consumă acum, pentru că unele dintre acestea pot produce afecţiuni ale stomacului sau le pot agrava pe cele deja existente. Iată care sunt plantele şi alimentele care ne sting durerea de stomac, manifestată în diverse moduri!

Arsura la stomac reprezintă o durere situată în capul pieptului şi care poate iradia în spatele sternului. Este cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de poziţia toracelui, respectiv de poziţia de culcat imediat după masă, de mesele iritante reci sau fierbinţi, de fumatul excesiv şi de consumul de alcool. Iată cu ce poţi alina această problemă:

  • Infuzie de ţintaură: se prepară din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se ţine la infuzat 5 minute şi este indicat să se consume 3 căni pe zi.
  • Suc de cartof crud: Se iau 2-3 cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se introduc cu tot cu coajă în storcător. Se consumă imediat (proaspăt), pe stomacul gol, dimineaţa, 50-70 ml.
  • Apă de argilă: În 200 ml de apă plată se pun 5 g de argilă, se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn şi se lasă de seara până dimineaţa, când se consumă apa limpede de deasupra argilei (nu se amestecă), pe stomacul gol. Această cură se ţine 21 de zile, apoi se face pauză 21 de zile. Cura se poate relua de 5-6 ori.
  • Sucul de roşii: Pentru calmarea arsurilor, ai nevoie de o detoxifiere. Cel mai la îndemână mod este folosirea pentru 24 de ore a sucului de roşii o dată pe săptămână, primăvara şi toamna.
  • Ghimbirul: Ceaiul de rădăcină de ghimbir este indicat în această problemă. Adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă într-o cană cu apă fierbinte. Rădăcina se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut.

BALONAREA SAU ABDOMENUL UMFLAT reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine. Şi de data aceasta natura îţi sare în ajutor:

  • Lămâie: Se face o infuzie din o jumătate de lămâie şi 400 ml de apă clocotită. Se bea caldă, astfel: o jumătate din cantitate înainte de masă şi o jumătate din cantitate după masă.
  • Coriandru: Se pun o linguriţă de fructe zdrobite în 250 ml de apă clocotită şi se infuzează 15 minute. Se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.
  • Dietă: Dacă te confrunţi cu astfel de probleme, este indicat să ai o alimentaţie bogată în sucuri de morcov, varză albă şi cartofi cruzi. Zilnic se consumă alternativ unul dintre acestea, câte 100 ml, dimineaţa, pe stomacul gol.
  • Automasaj abdominal: Se face prin mişcări ale palmelor, circulare şi în spirală, pornind de la ombilic (punctul central), dinspre dreapta spre stânga (în sensul acelor de ceasornic). Se efectuează timp de 10 minute, de 2-3 ori pe zi comprese abdominale cu bitter suedez.

Crampele de stomac reprezintă durerea însoţită de senzaţia că stomacul se strânge. Mesele după crampe ar trebui să fie compuse din alimente simple, cum ar fi orez, mere, banane, pâine prăjită sau biscuiţi simpli. Nu consuma produse lactate şi alimente acide. Uite cu ce plante îţi trec crampele!

  • Busuioc: Se face o infuzie din 1 linguriţă de plantă şi 250 ml apă clocotită. Se consumă seara, 1 cană, înainte de culcare.
  • Cimbru: Se ia 1 linguriţă de plantă şi se macerează în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute. Apoi, se introduce maceratul în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.
  • Pulbere de cărbune /cărbune medicinal: Se administrează câte 1g, zilnic, dimineaţa şi seara, având rol detoxifiant şi calmează crampele.
  • Gălbenele: Foarte eficient pentru calmarea crampelor abdominale, ceaiul se prepară din 2 linguriţe cu vârf de floare uscată de gălbenele şi 300 ml apă clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat timp de 3-5 minute, după care se strecoară şi se bea călduţ, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
  • Salcâm: Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de flori uscate, la o cană cu apă fierbite. Se acoperă vasul timp de 10 minute, după care se strecoară. Cantitatea de ceai astfel obţinută se împarte în trei doze, care se vor consuma cu jumătate de oră după mesele principale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
ochi albastri jpg
moneda jpeg
calatori tren cfr gara de nord frig foto shutterstock 2229976057 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net