Cum să reziști ispitelor culinare în vacanță

Cine mai ține cont de numărul caloriilor sau de orele propice pentru servit masa în vacanță? Toate regulile din timpul anului sunt încălcate, iar acest lucru poate avea și efecte neplăcute. Uite ce trebuie să faci ca să nu te întorci acasă cu mai multe kilograme în plus! 

Pe timpul vacanței, oamenii renunță la sport și la toate regulile de masă  FOTO: Shutterstock
Pe timpul vacanței, oamenii renunță la sport și la toate regulile de masă FOTO: Shutterstock
  • Pune în bagaj şi haine sport! Ia-ți echipamentul sportiv cu tine, pentru a-ţi completa vacanţa cu obiceiuri sănătoase. Dacă faci și puțină activitate fizică, îţi va veni mult mai greu să dai iama în dulciuri, pizza sau alte specialităţi locale.
  • Mergi cât mai mult pe jos! Dacă starea fizică îţi permite, nu evita să explorezi cât mai mult mergând pe jos. Pe lângă faptul că este un exerciţiu foarte bun pentru organism, ai ocazia să îmbini utilul cu plăcutul.
  • Mănâncă înainte de a ajunge la destinaţie! Dacă faci acest lucru, vei fi scutit de o mulţime de neplăceri. Vei evita agitaţia de a găsi în grabă cel mai potrivit loc pentru a mânca, imediat ce ai ajuns. Apoi, nu vei simţi senzaţia aceea de foame năpraznică, ce te îndeamnă să mănânci în cantităţi nemăsurate.
  • Bea cât mai multă apă! Apa te ajută să îţi recapeţi vigoarea şi să te hidratezi pe măsură. Alcoolul şi mesele bogate generează dureri severe de cap, iar apa este un remediu natural potrivit. De altfel, atunci când consumi apă suficient de mult, senzaţia de foame nu mai este resimţită la fel de puternic, iar porţiile tind să scadă cantitativ.
  • Atenţie la zahăr! Alimentele dulci trebuie consumate în prima parte a zilei și sunt de preferat fructele în detrimentul prăjiturilor. Și îngheţata poate fi o variantă la îndemână, pentru că are cele mai puţine calorii.
  • Ia cu tine gustări sănătoase! Dacă te plimbi prin oraş, pentru a evita tentaţiile care apar la tot pasul, ia în rucsac gustări sănătoase, precum seminţe, nuci, fructe uscate.
  • Mănâncă măcar o masă sănătoasă pe zi! Indiferent cât alegi să mănânci pe parcursul unei zile, încearcă una din mese să fie sănătoasă. Salate, carne slabă (pui sau pește) servește-le în ultima parte a zilei, atunci când digestia se desfăşoară mai greu. Păstrează alimente bogate în calorii şi carbohidraţi în prima jumătate a zilei.
  • Nu renunţa la masa de prânz! Indiferent ce alegeri faci dimineaţa şi seara, fă în aşa fel încât masa de prânz să fie masa principală a zilei, care să fie hrănitoare şi să îţi asigure aportul de vitamine şi proteine de care ai nevoie pentru o zi plină, conform sanatatesistaredebine.ro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

cub matilda pascal cojocărița png
cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
mariana moculescu jpg
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub theo rose anghel damian png
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
rashford marcus epa efe h 57038531 3 jpeg
scadere prabusire actiuni bursa economie
image
image
image
image
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg