Cum să scapi de durerile de cap. TOP 20 cele mai bune remedii pentru migrene

Analgezicele eliberate fără prescripție medicală pot ameliora adesea o durere de cap, dar o gamă largă de metode naturale pot ajuta, de asemenea. Exemplele includ consumul mai mult de apă, aplicarea de comprese, suplimentele nutritive, somnul suplimentar și multe altele.

Durerile de cap pot fi ameliorate cu numeroase remedii naturale. Foto: Click.
Durerile de cap pot fi ameliorate cu numeroase remedii naturale. Foto: Click.

Apa

Consumul suficient de apă poate ajuta la prevenirea durerilor de cap sau la reducerea severității acestora. Deshidratarea poate fi o cauză de bază a multor dureri de cap simple. De asemenea, poate modifica modul în care o persoană simte, acționează sau gândește.

După cum notează un studiu din revista AntioxidantsTrusted Source, chiar și o ușoară deshidratare poate modifica modul în care oamenii gândesc și funcționează, făcându-i să se simtă mai rău, cu sau fără dureri de cap. Apa poate ajuta pe cineva în această situație să se simtă mai bine.

A rămâne hidratat poate fi simplu.Tot ce trebuie să faci este să iei o sticlă de apă și să bei din ea pe tot parcursul zilei. Consumul de alimente bogate în lichide, cum ar fi fructele, smoothie-urile sau supele, poate îmbunătăți, de asemenea, hidratarea.

2. Compresa rece

O compresă rece poate fi o soluție simplă pentru dureri de cap pe care mulți oameni o au la îndemână. Aplicarea unei pungi de gheață sau a unui alt articol rece pe cap sau gât poate ajuta la strângerea vaselor de sânge și la reducerea inflamației din zonă. Procedând astfel, ar putea ameliora temporar durerea de cap.

Un studiu din Hawai’i Journal of Medicine & Public Health Sursă de încredere a constatat că aplicarea pungilor de gheață pe gât timp de 30 de minute a redus semnificativ durerea la persoanele cu migrene.

3. Compresa caldă

În alte cazuri, cum ar fi o durere de cap tensionată, în care mușchii sunt prea strânși, o compresă caldă poate ajuta la relaxarea acestor mușchi și poate aduce ușurare.

O compresă caldă ar putea fi la fel de simplă ca un prosop încălzit. Oamenii pot obține același efect de la un duș sau o baie călduță.

4. Îndepărtați orice presiune de pe cap

În unele cazuri, există un motiv fizic pentru o durere de cap. Verificați orice lucru care pune prea multă presiune pe cap. Aceasta poate fi o coadă de cal sau un coc care este prea strâns sau o pălărie sau o bandă pe cap care a fost pusă prea mult timp.

5. Închideți luminile

Unii oameni care au dureri de cap devin sensibili la lumină. Luminile strălucitoare de birou sau chiar lumina puternică de la un smartphone pot agrava simptomele. Vă poate ajuta să vă odihniți într-o cameră întunecată sau slab luminată în timp ce vă recuperați de o durere de cap.

6. Încearcă niște ceai de plante

Ceaiul din plante poate fi o modalitate utilă de a adăuga apă în dietă, bucurându-te și de beneficiile altor compuși naturali.

De exemplu, ceaiul de ghimbir poate ajuta la o migrenă. Un studiu din 2013 a descoperit că pudra de ghimbir a avut efecte similare cu un medicament comun pentru reducerea migrenelor. Un simplu ceai de apă caldă și pudră de ghimbir poate ajuta cu simptomele. Alte ceaiuri cu potențial calmant includ ierburi precum menta, mușețelul și lavanda, scriu cei de la medicalnewstoday.com.

7. Exerciții fizice

Exercițiile fizice pot ajuta la menținerea corpului sănătos și la promovarea unei circulații mai bune, ceea ce ar putea reduce șansele apariției unei dureri de cap.

O revizuire din 2018 a cercetării, publicată în revista Children, a remarcat că prea puține exerciții fizice pot influența durerile de cap în rândul adolescenților. Exercițiile fizice regulate și moderate pot ajuta, cum ar fi mersul pe jos sau mersul pe bicicletă timp de 30 de minute pe zi.

8. Verificați-vă pentru intoleranță alimentară

Uneori, intoleranța alimentară poate fi cauza de bază a simptomelor, cum ar fi durerea de cap. Dacă o durere de cap pare să apară după mese, poate fi util ca oamenii să țină un jurnal alimentar cu tot ce mănâncă în fiecare zi. Acest lucru le poate permite să identifice și să evite orice alimente care ar putea declanșa o durere de cap.

9. Somnul

Diferite probleme pot duce la dureri de cap, iar problemele de somn sunt printre cele mai frecvente. A dormi prea mult sau prea puțin sau a nu dormi profund poate influența o durere de cap la unele persoane, deoarece nu și-au odihnit pe deplin corpul.

După cum notează o lucrare din revista SleepTrusted Source, adulții ar trebui să încerce să aibă între 7 și 9 ore de somn în fiecare noapte.

10. Acupunctura

Acupunctura face parte din medicina tradițională chineză, în care practicienii plasează ace mici pe suprafața pielii. Scopul nu este de a provoca durere, ci de a stimula propria energie a corpului.

Revizuirea publicată în ChildrenTrusted Source notează că cercetările au arătat că acupunctura este o modalitate eficientă de a preveni migrenele și durerile de cap tensionale sau de a reduce frecvența acestora.

11. Masarea punctelor de presiune

Masarea anumitor puncte de presiune poate ajuta la ameliorarea tensiunii din cap și la reducerea durerilor de cap. Mulți oameni fac acest lucru instinctiv, cum ar fi frecând ceafa sau ciupind partea superioară a nasului atunci când se simt stresați.

S-ar putea să existe ceva adevăr în aceste instincte. Mulți oameni consideră că masarea tâmplelor, maxilarului sau gâtului poate ajuta la ameliorarea tensiunii și la reducerea durerii de cap cauzate de tensiune excesivă.

Alte zone pe care trebuie să încercați să le masați includ zona dintre sprâncene și cele două pete de la baza sprâncenelor de pe ambele părți ale podului nasului. Aceste pete pot menține tensiunea de la ochi sau cap, iar masarea lor ar putea ajuta la ameliorarea acestei tensiuni. Masarea gâtului lângă baza craniului poate ajuta, de asemenea, la eliberarea tensiunii.

12. Tehnici de relaxare

Din nou, recenzia din ChildrenTrusted Source notează că antrenamentele și tehnicile de relaxare pot ajuta mulți oameni cu simptomele durerii de cap, reducând în același timp stresul și anxietatea.

Tehnicile de relaxare includ practici precum respirația profundă în burtă, meditațiile ghidate și concentrarea activă pe relaxarea mușchilor.

13. Cofeina

Consumul unei băuturi cu cofeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul sau sifonul, poate ajuta uneori să ușureze durerea de cap. Unele medicamente pentru dureri concepute pentru durerile de cap includ cofeina, deoarece compusul le poate îmbunătăți eficacitatea.

După cum notează o recenzie publicată în Journal of Headache and PainTrusted Source, cofeina în sine poate ajuta la reducerea simptomelor unei dureri de cap tensionale sau migrene. Cofeina tinde să relaxeze vasele de sânge, ceea ce poate susține circulația și ușurează tensiunea.

14. Uleiuri esențiale

Aromaterapia care utilizează unele uleiuri esențiale poate, de asemenea, ameliora simptomele unei dureri de cap. Studiul din 2018 din Copii a remarcat că inhalarea uleiului esențial de lavandă timp de 15 minute a redus severitatea durerilor de cap, potrivit unui studiu.

Un studiu separat postat în jurnalul Pain a sugerat că uleiul de mentă este mai eficient în reducerea durerilor de cap tensionale decât un placebo.

Mirosurile de uleiuri esențiale îi pot deranja pe unii oameni, iar experimentarea cu diferite uleiuri pe care indivizii le consideră relaxante poate fi o modalitate de a atenua simptomele durerii de cap.

15. Magneziu

O recenzie din 2015 publicată în jurnalul NutrientsTrusted Source sugerează că persoanele care suferă în mod regulat de dureri de cap în grupe sau migrene pot avea mai multe șanse de a avea niveluri scăzute de magneziu.

Adăugarea de magneziu în dietă, ca supliment, poate ajuta la reducerea durerilor de cap sau la prevenirea acestora în aceste cazuri.

16. Vitaminele B

Unele vitamine B pot ajuta la protejarea împotriva durerilor de cap sau le pot reduce. O recenzie din 2015 din Biomed Research InternationalTrusted Source a remarcat că vitaminele, inclusiv folații și vitaminele B-6 și B-12, pot juca toate un rol în prevenirea migrenei sau în reducerea simptomelor durerii de cap.

17. Vitamina E

Vitamina E poate juca, de asemenea, un rol în simptomele durerilor de cap. O recenzie din 2015, sursa de încredere pentru suplimentarea cu vitamine, a remarcat că vitamina E ar putea ameliora durerea de cap și simptomele migrenelor de la migrenele menstruale, cu un risc scăzut de efecte secundare.

Acest lucru poate fi valoros pentru femeile care suferă de migrene în timpul ciclului menstrual, deoarece vitamina E poate ajuta la menținerea echilibrului hormonal pentru a preveni simptomele.

18. Limitați consumul de alcool

Este posibil ca unii oameni să nu răspundă bine la consumul prea mult de alcool. O durere de cap este unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale mahmurelii. Acest lucru se poate datora faptului că alcoolul acționează ca un diuretic, făcând organismul să elibereze mai multă apă prin urină.

Aceste tipuri de dureri de cap nu apar numai cu accese de băut în exces. Chiar și în cazul băuturii ușoare sau moderate, alcoolul poate duce la simptome ușoare de deshidratare la unii oameni sau poate agrava durerile de cap.

Oricine nu este sigur dacă alcoolul îi afectează în acest fel ar putea încerca să-și limiteze consumul de alcool și să vadă dacă le schimbă sau previne simptomele.

19. Evitați contactul cu substanțe chimice sau alte mirosuri puternice

Pentru persoanele care suferă adesea de migrene, evitarea mirosurilor puternice poate fi un pas înțelept de luat atunci când încearcă să le prevină.

Un studiu din 2013 a constatat că mirosurile din surse precum parfumurile sau alte substanțe chimice cu miros puternic pot declanșa migrene după doar câteva minute de expunere.

Poate fi de ajutor dacă oamenii evită sursele acestor mirosuri, cum ar fi magazinele universale, alții care poartă mult parfum sau mirosurile chimice de la produsele de curățare.

Ce tip de durere de cap ai?

Există multe tipuri diferite de dureri de cap și un remediu natural poate fi mai potrivit decât altul pentru a ușura un anumit tip. Unele tipuri comune de dureri de cap includ:

Dureri de cap tensionale. Cea mai frecventă durere de cap, acestea apar adesea după ce o persoană a devenit suprasolicitată și mușchii i s-au încordat. Durerea apare în mijlocul și partea superioară a capului, care se poate simți ca și cum ar avea o bandă de cauciuc strânsă în jurul său.

Dureri de cap sinusale. Acest tip implică durere în spatele ochilor și nasului și o senzație generală de congestionare în cap. O durere de cap similară apare atunci când o persoană are mahmureală.

Dureri de cap în grup. Aceste dureri de cap pot apărea pe tot parcursul zilei, provocând o durere înțepătoare, ascuțită, care apare într-un singur punct al capului.

Migrene. Migrenele provoacă de obicei o durere pulsantă în spatele ochilor, care crește și pulsează în tot capul. De asemenea, persoana poate deveni foarte sensibilă la lumină, activitate sau mișcare.

Există mai multe remedii naturale și casnice pe care oamenii le pot încerca să scape de o durere de cap fără a folosi medicamente. 

În cele din urmă, este posibil ca unele dureri de cap să nu răspundă la aceste metode, iar administrarea unui medicament fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofen (Advil), acetaminofen (Tylenol) sau naproxen (Aleve), să poată aduce o ușurare.

Este esențial să nu ignori o durere de cap persistentă. Un simptom în curs poate fi un semn al unei probleme de bază. Oamenii ar putea dori să discute cu un medic despre o durere de cap persistentă sau deosebit de severă, împreună cu alte simptome, pentru a găsi și rezolva o problemă.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net