Cum stimulează lactatele imunitatea

Mai ales primăvara trebuie să acordăm mare atenţie alimentaţiei sănătoase, care să ne ajute să facem tranziţia către căldură fără prea multe probleme de sănătate. Lactatele, prin conţinutul în probiotice şi acid linoleic conjugat, stimulează consistent răspunsul imunitar. 

Lactatele sunt alimente foarte hrănitoare / foto: Shutterstock
Lactatele sunt alimente foarte hrănitoare / foto: Shutterstock

Brânzeturile. Împreună cu produsele probiotice care conţin fermenţi vii, brânzeturile stimulează sistemul imunitar de la nivelul mucoasei intestinale, dar contribuie şi la combaterea bacteriilor patogene şi la mentinerea echilibrului florei tubului digestiv. Consumând brânzeturi, care conţin culturi vii de Lactobacillus acidophilus şi Bifidobacterium bifidum, creştem eficienţa sistemului imunitar şi rezistenţa la alergeni, ne protejăm împotriva cancerelor de tract digestiv, scădem frecvenţa infecţiilor respiratorii, digestive şi urinare. 

Iaurturile. Culturile de bacterii din iaurt accelerează producerea de celule albe (leucocite), ce luptă împotriva infecţiilor. Aşadar, dacă introducem în alimentaţie în mod regulat câte o porţie de iaurt, vom rezista mai uşor afecţiunilor comune, precum răceala şi gripa. Sistemul imunitar va avea numai de câştigat dacă îţi vei începe fiecare zi cu un pahar de iaurt. Nu vei mai răci atât de uşor şi te vei vindeca mai repede dacă, totuşi, te vei confrunta cu boala. Şi acest lucru este valabil nu numai pentru afecţiunile digestive, ci şi pentru infecţiile respiratorii.

Laptele. Nutriţioniştii spun că acest aliment a fost conceput pentru a pregăti animalul tânăr pentru viaţă, aducându-i factori de protecţie. ”Imunoglobuline, factori antivirali, toate acestea există în mod natural în lapte şi ajung în organismul nostru şi beneficiem de pe urma lor. Conţine proteine de bună calitate. De exemplu, proteina din zer este cea mai bine adaptată proteină pentru organism, este cea mai bine primită, reprezintă baza pentru crearea anticorpilor la nivelul celulelor, deci cei care ne protejează împotriva bolilor. Totodată, laptele este un bun rehidratant. Este cel puţin la fel de eficient ca şi soluţiile profesioniste pentru rehidratare. Are un conţinut mare de apă, de zaharuri şi proteinele care sunt utile după orice efort intens”, spune nutriţionistul Şerban Damian. 

Chefirul. Chefirul este eficient pentru modularea imunităţii, necesară pentru a distruge virusurile şi bacteriile care pătrund în organism. Studiile arată că acest produs poate distruge chiar şi celulele tumorale. Chefirul este un tip de băutură ce se face din lapte fermentat, fiind şi printre cele mai bogate produse în probiotice (conţine 20 de tipuri de probiotice). Acestea sunt culturi de bacterii vii asemănătoare celor care rezidă în tractul nostru digestiv, iar din acest motiv ne sunt necesare – în special când există probleme cu flora intestinală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Premiile BAFTA 2023, Profimedia (6) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
pod china jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net