De ce este bine să bei ceai de talpa gâștei. Tratează o afecțiune de care suferă mulți români

Ultima actualizare:

Din cauza ritmului alert al vieții moderne și stresului cotidian, mulți dintre noi se confruntă cu dificultăți în a adormi sau a avea un somn odihnitor. În astfel de situații, ceaiurile din plante medicinale devin aliați de nădejde pentru a induce starea de relaxare și a facilita somnul. Una dintre aceste plante este talpa gâștei (Leonurus cardiaca), care poate fi un remediu eficient pentru afecțiunile legate de somn și nu numai.

Femeie care bea ceai. Foto: Shutterstock.
Femeie care bea ceai. Foto: Shutterstock.

Talpa-gâștei, remediu eficient pentru insomnii și depresii

Talpa-gâștei, cunoscută și sub denumirea de agriș sau cățușnică, este recunoscută pentru acțiunea sa antispasmodică și sedativă. Această plantă este indicată în cazul tulburărilor de ritm cardiac și a insomniei. Infuzia din talpa-gâștei poate fi un aliat de nădejde pentru a obține un somn odihnitor și liniștit. Pentru prepararea infuziei, se recomandă două linguri de plantă la o cană de apă clocotită. Această băutură poate fi consumată înainte de culcare pentru a induce starea de relaxare și a facilita adormirea.

Pe lângă efectele sale sedative, talpa-gâștei poate fi utilă și în tratarea stărilor depresive, datorită efectelor sale tonice. Consumul regulat al acestei plante poate contribui la menținerea echilibrului mental și a stării de bine.

Alte plante care te vor ajuta să dormi bine

Teiul: Florile de tei au efecte relaxante și destind, calmând nervii și inducând un somn liniștit. Uleiul volatil din florile de tei are acțiune sedativă. Pentru a prepara ceaiul de tei, poți lăsa patru-cinci flori de tei la infuzat timp de aproximativ 5 minute. Acest ceai poate fi consumat înainte de culcare pentru a te ajuta să adormi mai ușor.

Valeriana: Este una dintre cele mai folosite plante pentru tratarea tulburărilor de somn. Acțiunea sa tranchilizantă o recomandă în tratarea nervozității, a stresului și pentru ameliorarea insomniei. Poți încerca tinctura de valeriană, preparată din 20 grame de rădăcini de plantă lăsate la macerat timp de opt zile în 100 ml de alcool de 70 de grade. După macerare, se pot lua câte 15-20 de picături, de trei ori pe zi. De asemenea, poți prepara ceai din valeriană, infuzând o linguriță de plantă uscată într-o cană de apă fierbinte pentru trei-patru minute.

Floarea pasiunii: Această plantă are proprietăți calmante, sedative și anxiolitice. Este utilă în caz de nervozitate și tulburări de somn, având un efect calmant și asupra spasmelor gastrointestinale. Poți prepara ceai din floarea pasiunii, fierbind o linguriță de plantă uscată într-o cană de apă timp de aproximativ 2 minute.

Aceste plante medicinale pot fi consumate sub formă de ceaiuri sau tincturi, iar utilizarea lor poate aduce beneficii semnificative în îmbunătățirea calității somnului și în gestionarea stresului și a anxietății.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net