Valeriana te scapă de anxietate. Iată cum să o folosești

image

Stările de nervozitate îţi pot strica nu doar buna dispoziţie, ci şi relaţiile cu cei dragi. Până să apelezi la tratamente medicamentoase, încearcă să remediezi situaţia cu ajutorul naturii. Papucul doamnei, teiul, vâscul, gura lupului sau valeriana sunt cele mai eficiente plante pentru această problemă.

  • Amestec din gura lupului şi valeriană. Se face amestecul din părţi egale ale plantelor. Se toarnă apă fierbinte peste o linguriţă de amestec şi se lasă la infuzat aproximativ 10-15 minute. Apa se strecoară şi se bea o ceaşcă de 3 ori pe zi. Doza se poate mări dacă stările de axietate sunt intense sau prelungite, până când îşi face efectul.
  • Ceai din 5 plante. Pune câte o linguriţă din următoarele plante: muşeţel, lavandă, frunze de kava, frunze de roiniţă, măghiran, 1litru de apă. Toate se amestecă şi se aduc la punctul de fierbere. Se opreşte focul şi se lasă ceaiul să infuzeze timp de 5 minute. Se strecoară. Ceaiul se bea fierbinte sau rece de 3 ori pe zi sau ori de câte ori este necesar. Ceaiul care nu se consumă imediat se păstrează la frigider.
  • Infuzie din frunze de kava.  Oricând o persoană se simte tensionată sau încordată poate încerca să bea următorul ceai: 2 linguriţe de frunze de kava, 1 litru de apă, un vârf de cuţit de busuioc, un vârf de cuţit de valeriană, un vârf de cuţit de cuişoare, câteva flori de sunătoare, suc şi coajă de lămâie. Se pun într-un ibric frunzele de kava şi se toarnă apa proaspăt fiartă. Se adaugă lămâia, cuişoarele, busuiocul, valeriana şi sunătoarea. Se lasă la infuzat timp de 15-20 de minute şi apoi se adaugă sucul de la lămâie şi coaja acesteia şi se îndulceşte, dacă se doreşte. Amestecul se bea de trei ori pe zi, conform www.sfatulmedicului.ro.
  • Baia relaxantă. O baie în cadă (mai ales cu hidromasaj) este una dintre cele mai agreabile şi mai eficiente remedii pentru a te calma. Aceasta va fi chiar mult mai eficientă dacă adaugi în apă ulei de levănţică (sau flori uscate). Această plantă miraculoasă atât de plăcut parfumată este cunoscută de mii de ani pentru proprietăţile sale calmante. Probabil datorită uleiului volatil cu miros plăcut, constituit din acetat de linalol, geraniol, linolol în stare liberă, valerianat de linalol, boreol, cumarină, substanţe amare, hernianrina, cineol, nerol, furfurol, alfa pimen, criofilen etc. Dacă nu ai timp pentru a face o baie, pune-ţi câteva picături de ulei esenţial pe frunte.
transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Alexandra Starr. SURSA FOTO: Instagram
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
Ancuța Bodnar și Simona Radiș Foto EPA EFE
celula canceroasa foto Shutterstock
image
image
image
image
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
transfagarasan 2819625 1920 jpg