De ce este bine să bei lapte cu usturoi. Trucul care te va ajuta să scapi de multe probleme

Multe rețete străvechi din medicina populară sunt folosite și în prezent. Printre acestea se numără și laptele cu usturoi. Acesta are multiple beneficii pentru sănătate. Iată cum se prepară laptele cu usturoi și pentru ce este bun.

De ce este bine să bei lapte cu usturoi / foto: Pixabay
De ce este bine să bei lapte cu usturoi / foto: Pixabay

Laptele cu usturoi este un remediu medicinal și face minuni în privința sănătății, în general. Această compoziție curăță vasele de sânge, întărește sistemul imunitar, ameliorează durerile de cap, ajută la combaterea venelor varicoase, favorizează pierderea în greutate și întinerește organismul. Dar acesta nu este singurul beneficiu al laptelui de usturoi. În India, medicamente similare sunt folosite pentru a scăpa de paraziți, în China pentru a curăța vasele de sânge de plăcile de colesterol, și în Japonia pentru a subția sângele.

De ce este bine să bei lapte cu usturoi

Așadar, laptele cu usturoi întărește sistemul imunitar, ceea ce îl face deosebit de relevant în timpul răcelilor și virușilor de sezon; îmbunătățește starea vaselor de sânge prin curățarea lor de plăcile de colesterol și ajută la menținerea elasticității; subțiază sângele, combate formarea cheagurilor de sânge; în terapia complexă, creează o barieră protectoare care împiedică formarea tumorilor maligne; susține sistemul cardiovascular și nervos; ajută în cazul diabetului, al bolilor de prostată și de sân.

Cum prepari acest remediu natural? Vei avea nevoie de: 500 de ml de lapte; 10 căței de usturoi curățați și pisați; 2 sau 3 lingurițe de zahăr brun și 250 de ml de apă.

Pune apa și laptele într-o oală. Adaugă usturoiul și pune oala pe foc. Așteaptă până când amestecul începe să fiarbă. Flacăra trebuie să fie medie și nu te opri din amestecat până când amestecul se evaporă până la jumătate. Strecoară și adaugă zahărul. Băutura este gata pentru a fi servită!

Amestecul usturoi-lapte, în ciuda beneficiilor sale, nu poate fi consumat de toată lumea. Compoziția are o serie de limitări. Se aplică persoanelor cu patologii ale tractului gastro-intestinal (ulcer, gastrită, vezica biliară), boli ale glandei tiroide, ficatului și rinichilor. De asemenea, nu este recomandat femeilor însărcinate și care alăptează, cu alergii la componentele din băutură, precum și cu intoleranță individuală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net