De ce nu este bine să pui mâncare caldă în frigider. Dacă și tu faci asta, te expui unui pericol uriaș!

Probabil că ne amintim cu toții regula de aur: nu puneți mâncarea în frigider până nu se răcește! Însă, dacă se întâmplă să mai punem în frigider și ceva cald, sau poate doar de curiozitate, a venit vremea să aflăm precis care este motivul acestei „reguli”!

Cine pune mâncare caldă în frigider riscă enorm! / foto: freepik.com
Cine pune mâncare caldă în frigider riscă enorm! / foto: freepik.com

Regula de aur: Nu mai pune mâncarea caldă în frigider!

Știm prea bine vorbele care ne erau spuse în copilărie, aproape de fiecare dată când se gătea ceva în casă: nu punem mâncarea în frigider decât atunci când se răcește! Cel mai probabil, mulți dintre noi au întrebat și de ce. Fie că ne mai amintim sau nu răspunsul, cu toții am continuat „tradiția” de a lăsa mâncarea să ajungă la temperatura camerei înainte de a o pune în frigider.

Ei bine, a venit vremea să aflăm, precis, de ce s-a împământenit această „tradiție” printre români! Pentru că, sunt sigur că au fost nenumărate momente când treceam pe lângă o oală cu mâncare, din ce în ce mai nervoși, și puneam mâna pe ea, dorind să o punem în frigider, însă mâncarea rămânea caldă.

Tentația cu siguranță există. Există nenumărate motive pentru care am putea fi nevoiți să deschidem frigiderul și să punem oala cu mâncare pe raft, fără să mai stăm legați de ea pentru cine știe cât. Poate că sunt printre noi ce care o fac oricum, neținând cont de temperatură.

Însă, dacă sunteți curioși de motivul din spatele acestei reguli, aveți aici explicația! Iar pentru cei care nu țin cont de temperatură, trebuie să știți că vă expuneți la un risc imens de sănătate, ca să nu mai vorbim că veți fi nevoiți să plătiți mai mult la curent!

Ce se întâmplă când pui oala fierbinte în frigider!

Prima consecință ne-o putem imagina cu toții: se vor încălzi și produsele din jur, scăzându-le semnificativ perioada de valabilitate. Pe deasupra, cu cât mâncarea este mai fierbinte, vor apărea tot mai multe pictături de apă prin frigider, precum și condens. În cele din urmă, acestea se vor transforma în mucegai, lucru ce va fi o problemă majoră pentru tot ce aveți în frigider, precum și pentru aparatul în sine.

Pe lângă mucegai și degradarea produselor din frigider, mai este și problema consumului de curent. Pentru a putea face față temperaturii ridicate, va trebui să activați opțiunea de „răcire rapidă”, presupunând că aceasta este posibilă în frigiderul dumneavoastră. 

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net