Epilarea cu ceară poate duce la infecția cu HPV! Medicii te învață la ce trebuie să fii atentă
Femeile obișnuiesc să apeleze adesea la metodele de epilare cu ceară, în saloanele de înfrumusețare, mai ales pe timpul verii. Din păcate, acest ritual predispune la riscul cu infecții virale, inclusiv HPV, atenționează medicul George Diaconu, specialist în obstetrică-ginecologie, la Royal Hospital.
Epilarea cu ceară, deși este o metodă sigură de îndepărtare a părului nedorit, prezintă și câteva riscuri, ce pot pune în real pericol sănătatea persoanelor ce recurg la acest procedeu.
Citește și Cum să arăți mai tânără cu zece ani în cel mai scurt timp?
Medicul specialist George Diaconu a oferit mai mult detalii pe această temă, în cadrul evenimentului ,,The Talk”, organizat de Royal Hospital. Specialistul a pornit de la întrebarea adresată de o pacientă, fapt ce i-a atras atenția asupra unei modalități, prin care persoanele se pot expune la infecții grave, fără să conștientizeze.
,,Doamna lucrează într-un salon de cosmetică și mi-a mărturisit că una dintre clientele sale i-a solicitat o ședință de epilare cu ceară tradițională, nu de unică folosință. În timpul epilării, pacienta mea a observat că aceasta prezenta veruci genitale, un semn frecvent întâlnit în cazul infecției cu HPV. Din fericire, doamna a știut se recunoască semnele și mi-a cerut ajutorul pentru a nu pune în pericol sănătatea altor femeie, însă sunt sigur că nu de fiecare dată se întâmplă acest lucru”, a explicat medicul George Diaconu.
Citește și Îți dorești să ai buze frumoase, tinere și senzuale? Iată ce trebuie să faci
Detaliile la care trebuie să avem grijă când mergem la salon
Medicul a menționat la ce anume trebuie să fie atente persoanele care merg într-un salon de cosmetică, pentru epilarea cu ceară. George Diaconu ne îndeamnă să ne asigurăm că instrumentele pentru epilat sunt dezinfectate și desigilate în fața noastră, de către personalul salonului.
”Vasul în care stă ceara ar trebui dezinfectat și desigilat în fața clientei, la fel și spatula folosită în acest proces, astfel nu rămâneți acolo! Mănușile trebuie să fie nefolosite, mai ales că în zonele sensibile părul este mai gros, iar smulgerea poate provoca sângerare și, implicit, apare riscul unor infecții bacteriene și virale”, a adăugat specialistul.
Acest discurs a avut loc în cadrul evenimentului ,,The Talk", unde medicii spitalului Royal Hospital au interacționat cu femeile de toate vârstele și le-au răspuns la întrebări despre sănătatea intimă și sexuală, teme pe care nu au avut curajul să le dicute în detaliu.
Vedetele care au participat la eveniment
Evenimentul a avut parte și de participarea mai multor vedete precum Roxana Nemeș, DJ Harra, Ameri Nasrin, Adriana Rusu, Andra Mihail, Elena Matei, Luminița Luca, Annes, Ana Pirvulescu, Diana Stejerean, Lalla, Maria Speranța, Bianca Nutu, Elena Ionescu și Adina Halas.
HPV, cauza principală a cancerului de col uterin
Virusul Papilloma uman este cauza principală a cancerului de col uterin și, potrivit statisticilor, în fiecare an se înregistrează peste 3.000 de cazuri noi și peste 2.000 de decese. Cancerul de col uterin este, de asemenea, una dintre afecțiunile ce este depistată prea târziu.
Virusul Papilloma uman (HPV- Human Papilloma Virus) este responsabil de 40% din cazurile de cancer vulvar, la femeile în vârstă, afecțiune asociată cu HPV 16. De asemenea, virusul Papillloma uman este resposanbil și pentru 90% din cazurile de cancer ano-rectal, asociat cu HPV 16 şi HPV 18.
HPV poate cauza negi sau veruci la nivelul organelor genitale și poate duce la apariția unor modificări precanceroase la nivelul colului uterin. Aproximativ 80% dintre persoanele active sexual sunt infectate cu virusul HPV genital. În funcție de sistemul imunitar, virusul poate fi eliminat de la sine, din organism.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!