Drenajul limfatic îţi subţiază talia

Ultima actualizare:

    Drenajul limfatic se face  prin schimbarea dietei,  cu suplimente pe bază  de plante şi cu masaje  corporale uşoare
Drenajul limfatic se face prin schimbarea dietei, cu suplimente pe bază de plante şi cu masaje corporale uşoare

Sistemul limfatic este format dintr-o reţea de glande, vase şi ganglioni limfatici care au rolul de a elimina toxinele din organism. Stilul de viaţă şi alimentaţia bogată în carne şi lactate duc la încărcarea şi blocarea acestui sistem, caz în care un drenaj limfatic ar fi de mare ajutor. Medicul Manuela Udrea explică pe larg cum se realizează corect şi care sunt efectele.

Ce este sistemul limfatic

Este un sistem de canale cu rol de curăţare a toxinelor din organism. Ganglionii limfatici sunt primele staţii de filtrare a limfei. Când ei sunt încărcaţi, se tumefiază, apar blocajele şi, odată cu ele, mai multe probleme de sănătate. „Drenajul limfatic este o metodă terapeutică care ajută mobilizarea limfei, respectiv a blocajelor care sunt instalate la nivelul staţiilor ganglionare limfatice. Când limfa nu e bine drenată, pot apărea consecinţe legate de multe patologii, în principal din sfera ORL.


    Dr. Manuela Udrea
Dr. Manuela Udrea

Când avem o infecţie (la nas, gât, ureche) care nu e vindecată complet, mucusul rămâne la nivelul limfei. Asta înseamnă blocaj. Drenajul elimină blocajul. Se realizează atât prin alimentaţie cu produse naturale, cât şi prin masaj uşor, manual. Astfel, corpul începe să-şi recâştige traiectul de eliminare a toxinelor organice şi anorganice care sunt stocate”, spune dr. Manuela Udrea, specialist medicină generală, competenţă în homeopatie clinică, apifitoterapie, aromaterapie şi medicină quantică la Quantica 720.  

Cum se face corect

În primul rând prin schimbarea alimentaţiei. Asemenea unei cure de detoxifiere, timp de 1-3 luni trebuie redus consumul de carne, de grăsimi, prăjeli, lactate, alimente procesate şi dulciuri. Pentru drenarea limfei, e nevoie de alimente alcaline. Legumele proaspete, fructele, în special citricele, algele sunt alimente alcaline care stimulează drenajul limfatic.

Dr. Manuela Udrea
Dr. Manuela Udrea

Plantele sunt şi ele utile. „Brusturele, trei fraţi pătaţi, pelinul, păpădia, anghinarea, administrate sub formă de ceai, elimină toxinele de la nivelul ficatului şi mobilizează limfa. Uleiurile esenţiale (de ti-tree, de cimbru, de cuişoare, de lămâie) curăţă limfa după o infecţie în organism. Se administrează de la vârsta de 7 ani în sus, câteva picături într-o linguriţă de miere sau într-o cană de ceai. Gemoterapia e şi ea recomandată în schema de tratament. Sunt multe macerate glicemice (lemnul câinesc, seva de mesteacăn, nucul) care curăţă limfa de toxine. Nu uitaţi să beţi foarte multă apă, altfel nu veţi reuşi să drenaţi limfa”, recomandă medicul Manuela Udrea. În paralel, drenajul limfatic se face şi printr-un masaj uşor, atât manual, cât şi cu ajutorul aparatelor. 

Cât de des şi cui e recomandat

Frecvenţa acestor cure de drenaj depinde de stilul de viaţă al fiecăruia, de cât lapte şi câtă carne consumă, de câte infecţii, răceli şi amigdalite a avut. „De drenaj limfatic cred că toată lumea are nevoie, nu există om care nu aibă nevoie de o detoxifiere la nivelul limfei. E bine să faci cel puţin două cure pe an, la schimbarea anotimpului, dar şi la nevoie. Spre exemplu, e bine să o luăm în calcul la orice tratament dat de medic, inclusiv pentru diabet de tip doi, afecţiune care reprezintă un blocaj al metabolismului”, mai spune Manuela Udrea. Drenajul e recomandat în special persoanelor care au retenţie de apă, ţin cură de detoxifiere sau de slăbire, pentru rezultate mai bune. Nu e indicat femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanelor cu afecţiuni vasculare sau ale sistemului limfatic. 

Semne că ai nevoie de o cură

Umflarea picioarelor este primul semn al unui sistem limfatic blocat. Apoi retenţia de apă şi celulita sunt alte semnale că ai nevoie de un drenaj limfatic. „Retenţia de apă se face în spaţiul intracelular şi intercelular. Mai concret, clasica celulită nu e decât o distribuţie greşită a apei, care nu e asimilată de organism cum trebuie şi se infiltrează în grăsimea din hipoderm şi derm. Celulita este grăsime cu apă. Femeia care suferă de aşa ceva sigur are probleme de stază limfatică. Degeaba se duce la masaj anticelulitic, dacă nu reuşeşte să facă o curăţenie mai profundă”, spune dr. Udrea. Coşurile de la nivelul mandibulei sunt şi ele semne ale unei limfe încărcate.

Efectele drenajului

Se pot observa cu ochiul liber. În primul rând tratează retenţia de apă, lucru care se va vedea atât pe cântar, cât şi pe hainele pe care le porţi. Specialiştii susţin că vei scădea în centimetri după un drenaj limfatic şi că îţi vei schimba cu cel puţin un număr mărimea hainelor din garderobă. În al doilea rând, inima va funcţiona mai bine, te vei simţi mai tonică, mai plină de energie. Pielea va arăta şi ea mai bine. „Asta dacă faci lucrurile treptat. Dacă acţionezi brutal, efectul este contrar, pielea se va lăsa. Soluţia e să-i dai nutrienţi, prin suplimente alimentare. Pentru că detoxifierea nu înseamnă numai să faci un masaj şi să bei un ceai, ci să schimbi informaţia de la nivelul membranei celulare, să restartezi programele în organism”, adaugă dr. Manuela Udrea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Alegerile în Timișoara. FOTO Inquam Photos / Cornel Putan
cernobil pexels 2 jpg
sita devi captura video jpg
lac pixabay jpg
ryanair foto shutterstock
pitic  jpg
gabi cotabita fiice  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net