Dureri de dinți în vacanță? Uite ce trebuie să ai la tine

Ultima actualizare:

Să nu credeți că, odată ce sunteți în vacanță, și-au luat „liber” și problemele de sănătate. În cazul celor stomatologce, dr. Denisa Zaharia vă recomandă să aveți în bagaje un kit de urgență. 

Dr. Denisa Zaharia
Dr. Denisa Zaharia

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializat în ortodonție și estetică dentară, avertizează că problemele dentare pot strica dramatic o vacanță și recomandă includerea unui kit de urgență pentru problemele stomatologice în bagajul de călătorie

Ce să conțină kit-ul de urgență stomatologică  

„Cu avizul și recomandarea medicului nostru, trebuie să avem în bagaj preventiv medicamente antialgice și antiinflamatorii, antibiotic cu spectru larg (dacă avem vreo infecție dentară sau suntem predispuși la astfel de problem), un gel antimicrobian pentru leziuni gingivale (gen ulceratii, afte, erupției molar de minte).  Pentru purtătorii de aparat dentar, pe lângă o atenție deosebită la igienă și respectarea recomandărilor medicului ortodont referitor la alimentele dure care pot duce la detașarea unor elemente de pe dinți, ei trebuie sa aibă cu ei în kitul de urgență: ceară specială de bracketuri pentru a preveni eventualele leziuni, dar și toate mijloacele de igienizare generale și specifice: periuța, periuțe interdentare, duș portabil pe care nu trebuie să facă rabat să le utilizeze”, vă sfătuiește dr. Denisa Zaharia.

Medicul subliniază că ritualul de igienizare de 2 ori pe zi, cu spălat pe dinți și folosirea de ață dentară, trebuie să continue și pe timpul vacanței. 

Ce să faci înainte să pleci în vacanță 

Potrivit recomandărilor medicale, înainte de plecarea în vacanță, este necesar un control stomatologic care să prevină eventualele crize medicale sau probleme dentare în zilele libere. Doar așa veți fi siguri că nu vor apărea eventualele dureri de dinți.

Cele mai frecvente probleme dentare care apar în timpul vacanțelor pot fi prevenite și tratate cu ușurință, dacă sunt luate în calcul la momentul potrivit. 

Cele mai frecvente probleme dentare 

Cel mai des, în vacanțe, pacienții mă sună pentru cariile netratate la timp, care se agravează din cauza diverșilor stimuli din perioadele de vacanță (alimentație, ignorarea ritualului de igienizare, neglijența) și produc dureri foarte mari, dureri acute, intense care durează câteva zile, care nu cedează la antiinflamatorii și pentru care trebuie găsit de urgență un medic stomatolog care să intervină.

Inflamațiile gingivale dureroase, cu gingii roșii sângerânde sunt de asemenea foarte frecvente în timpul concediilor și contribuie la apariția unor probleme dentare la întoarcerea acasă.”, a precizat dr. Denisa Zaharia. 

2 dr denisa zaharia 2 jpg jpeg

Aceasta mai susține că tot în perioada vacanțelor, copiii sunt „victimele” durerilor de dinți. Dinții temporari cariați sau cei care au o mobilitate mare pot provoca frecvent durere, astfel copiii ajung să nu mănânce, să nu se poată spăla pe dinți, să nu se bucure de o înghețată sau de bălăceală în apa piscinei sau a mării.

Sfatul medicului pentru a avea o vacanță liniștită, fără probleme dentare, este mixul între conștientizarea importanței prevenției și necesitatea unui kit de urgență în bagajul de călătorie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net