Cu copiii în vacanță! Uite ce lucrurile nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

Deși suntem la jumătatea sezonului, mulți dintre noi preferă perioadele mai liniștite pentru a merge în vacanță cu copiii. În funcție de cazarea pe care o alegem ne putem face o idee și despre ce va urma să punem în bagaj. Și pentru că părinţii iau adesea mult mai multe lucruri decât au nevoie, iată câteva sfaturi utile!

La ce să ai grijă când pleci în concediu cu un copil foto: Shutterstock
La ce să ai grijă când pleci în concediu cu un copil foto: Shutterstock

Hainele

În funcție de cât loc avem în bagaj, putem pune mai multe sau mai puține haine atât pentru noi, cât și pentru cei mici. Dacă la cazare vom avea mașină de spălat, putem să punem doar câteva schimburi: tricouri, pantaloni scurți, lenjerie intimă, unul sau două pulovere pentru serile mai răcoroase, rochițe, costum de baie (este bun și la mare și la munte), șosete, o geacă subțire de ploaie, un prosop, o pereche de sandale și una de pantofi sport. Dacă la cazare nu beneficiem de mașină de spălat, calculăm necesarul de haine şi de încălţăminte în funcţie de numărul de zile şi de activităţi. Nu vă uitaţi papucii şi pălăriile de soare.

Trusa de medicamente

Chiar dacă peste tot pe unde vom merge vom găsi o farmacie, există şi situaţii în care avem nevoie urgentă de un antitermic sau de o pastilă pentru o durere cumplită de măsea. De aceea, este bine să avem în bagajul de vacanţă o trusă în care să fie incluse nu numai medicamentele de mai sus, ci şi nişte plasturi pentru răni, puţină betadină şi/sau rivanol, câteva antidiareice şi săruri de rehidratare, un antiinflamator şi un antihistaminic.

Citeşte şi: Ai grijă unde pleci în vacanță în Europa! Cele mai proaste 10 aeroporturi în ceea ce privește întârzierile

Loţiunea cu factor de protecţie solară

Este foarte utilă într-o vacanţă, chiar dacă nu mergem la mare. Rolul său este să ne protejeze de nocivitatea radiaţiilor ultraviolete. Iar cine crede că la munte soarele stă departe se înşală, pentru că intensitatea razelor sale este aceeaşi. Chiar dacă ni se pare că la munte soarele arde mai puțin și este multă umbră, tot avem nevoie de protecție.

Produse de îngrijire personală

Nici în vacanță nu trebuie să uităm de anumite produse de igienă cum ar fi o forfecuță de unghii, o pensetă şi o pilă, elasticele de prins părul, periuța și pasta de dinți, șervețele umede, o oliță portabilă (foarte utilă pe plajă pentru cei care nu mai folosesc scutece) și, în cazul în care plecăm cu copii până într-un an, șampon pentru bebe, scutece.

Citeşte şi: Cum să-ţi faci bagajul cât mai eficient

Spray-ul anti-insecte

Să nu uităm că în vacanţă stăm mai mult pe-afară, aşa că e posibil să ne lovim de insecte (căpușe, țânțari, păianjeni sau muște) care, pe lângă faptul că sunt destul de enervante, ne pot provoca și alergii. Așadar, încă un lucru foarte util, pe care nu trebuie să uităm să-l punem în bagaj, este spray-ul anti-insecte (sau cremă antiinsecte).

Obiecte de divertisment

Cărțile, revistele, jocurile, laptop-ul, tableta, jucăriile pentru nisip, o piscină gonflabilă, cort pentru plajă sau umbrela de soare (în cazul în care mergem la mare) ar trebui să ocupe un loc important în bagaj. Aceste obiecte sunt utile, fie că le folosim în maşină, în tren sau în avion (mai ales dacă avem de mers un drum lung) sau le utilizăm pe plajă, în cameră sau pe terasă. Dacă plecăm în vacanță cu mașina personală, ar fi bine să luăm cu noi și cărucior (de preferat un cărucior ușor), marsupiu (dacă nu este loc de cărucior, deoarece acesta nu ocupă mult spațiu) și scaun auto.

Actele sunt obligatorii

Dacă mergem în vacanţă în ţară, actele adulţilor sunt suficiente. Dar, dacă plecăm cu copiii în străinătate, actele tuturor călătorilor din familie sunt esenţiale, aşa că asiguraţi-vă că nu le uitaţi acasă. Riscaţi să vă ruinaţi vacanţa planificată cu atât de multă grijă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net