Este consumat zi de zi de români, însă te îmbătrânește mai repede. Despre ce aliment este vorba

Apar tot mai multe studii cu privire la alimentele care îți accelerează îmbătrânirea. De această dată, specialiștii din domeniu vorbesc despre cafea. Ei spun că 100 mg de cofeină, adică o ceașcă de cafea, este legată cu o îmbătrânire de 2,4 ani. Totodată, sarea, zahărul și alcoolul trebuie eliminate din obiceiurile tale de consum. 

cafea boabe premium edream jpg

Cafeaua te îmbătrânește 

Cafeaua este prima pe lista neagră. Studiile au demonstrat că oamenii care consumă mai mult de șase cești de cafea, pe zi, au un volum cerebral mai mic. Specialiștii au mai descoperit că acest "energizant" nu doar că te îmbătrânește prematur, dar crește cu 53% riscul apariției demenței. O cercetare a arătat că 100 mg de cofeină, adică o ceașcă de cafea, este legată cu o îmbătrânire de 2,4 ani.

De ce trebuie evitată sarea 

Laptele, asociat cu băutura energizantă, crește riscul aparițiilor bolilor cardiovasculare: osteoporoză și cancer colorectal. Și sarea ar trebui evitată pentru un organism sănătos și tânăr. Sarea sau clorura de sodiu este o substanță benefică organismului, atunci când este consumată în cantități extrem de moderate, respectiv 2 grame pe zi, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Consumată în exces, sarea are, însă efecte negative asupra sănătății inimii și a aparatului circulator.

Și zahărul îți accentuează îmbătrânirea 

Cea mai mare problemă este că zahărul se găsește în multe produse: ketchup, băuturi răcoritoare, cereale, bomboane și chiar în dressingurile pentru salată. Prin urmare, nu este deloc greu să consumi prea mult zahăr într-o zi. Zahărul în exces conduce la un ten îmbătrânit. Mai mult decât atât, te poate îngrășa și contribuie la dezvoltarea durerilor articulare. Totodată, zahărul provoacă dureri de cap, motiv pentru care ridurile de la nivelul frunții sunt accentuate.

Alcoolul trebuie eliminat 

Alcoolul, la fel ca și cafeaua, deshidratează organismul. Câte o bere din când în când sau un pahar de vin băut la un eveniment nu reprezintă o tragedie, însă dacă ești un consumator fidel al băuturilor alcoolice, s-ar putea să observi mai repede decât te-ai aștepta primele semne ale îmbătrânirii tenului. Alcoolul usucă tenului, motiv pentru care apariția ridului este accelerată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
obiect valoros jpg
femeie trista jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
hannah rose papusi jpg
imelda marcos jpg
vreme ploi jpg
cigarette 8771248 1280 png
sammy basso jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net