Alimentul care înlocuiește cafeaua de dimineață. Ce poți consuma pentru a căpăta energie

Cafeaua este considerată cea mai eficientă băutură pentru a căpăta energie dimineața. Însă, nu toată lumea are toleranță la cafea, motiv pentru care unii oameni se întreabă ce altceva îi mai poate energiza atunci când se trezesc. Chiar dacă ai putea apela la alte băuturi precum ceaiul verde, există un aliment care înlocuiește cu succes toate acestea și reprezintă o sursă excelentă de energie.

Alimentul care înlocuiește cafeaua de dimineață
Alimentul care înlocuiește cafeaua de dimineață

Uneori, cafeaua băută zilnic poate avea afecte negative, precum: anxietate, neliniște, insomnie. Așadar, în cazul în care te întrebi ce altceva te poate energiza dimineața, trebuie să știi că merele sunt cele mai bune înlocuitoare ale cafelei.

Motivele pentru care mărul este un energizant mai bun decât o cafea

Mai mult, unii oameni susțin că un măr consumat îți oferă și mai multă energie, decât o ceașcă de cafea.

Cofeina nu este tolerată la fel de toată lumea, astfel că există persoane care nu mai pot dormi noaptea, după o cafea consumată. De aceea, specialiștii recomandă consumul unui măr dimineața în locul cafelei, fiind bogat în fibre și vitamina C. Efectul de energie se datorează conținutul de zahăr al merelor. Un măr conține aproximativ 19 grame de zahăr, în timp ce un plic de zahăr pe care îl pui în cafea, conține doar 4 grade.

În plus, spre deosebire de zaharul din alimentele procesate, zahărul din mere este natural și nu afectează sănătatea. Carbohidrații din aceste fructe se transformă în glucoză, atunci când ajung în organismul nostru, însă nu vor crește glicemia, datorită indicelui glicemic scăzut. În schimb, zahărul rafinat care este adăugat în cafea poate crește nivelul glicemiei cu ușurință.

 Specialiștii recomandă, așadar, consumul unui măr, în locul unei cești de cafea, deoarece un măr îți poate oferi mai multă energie din fructoza lui. De asemenea, acest fruct are mai multe beneficii pentru sănătate. Odată consumat, mărul te poate ajuta la pierderea în greutate, scade riscul bolilor de inimă și protejează sănătatea intestinului, conform Healthline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net