Alimentul periculos de pe masa de Paște a Românilor. Ce spune medicul Alin Popescu: „E o regulă pe care mulţi nu o respectă”
Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, românii mănâncă cele mai delicioase preparate, pregătite din timp. După ore lungi petrecute în bucătărie și 48 de zile de Post, oamenii abia așteaptă să se răsfețe cu cele mai bune bucate. Cu toate acestea, mulți exagerează atunci când vine vorba de mâncare și ajung să se simtă rău. De ce ar trebui să țină cont?
Cu toții abia așteptăm să ne bucurăm de cele mai bune preparate pregătite cu multă trudă și pe care le găsim pe masa de Paște. Din păcate, însă, mulți români exagerează atunci când vine vorba despre mâncare și ajung să se simtă rău de sărbători.
Potrivit medicului Alin Popescu, stomacul nu este pregătit pentru o cantitate atât de mare de alimente grele, acestea ar trebui consumate cu moderație și la câteva ore diferență. De asemenea, un aliment cumpărat de fiecare dată în această perioadă și pe care îl vedem pe masele românilor de Paște poate fi periculos pentru organism.
„E o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate”
Mai exact, este vorba despre carnea de miel: „Acest timp gastric durează între o oră şi patru ore în funcţie de alimentele consumate. Cel mai greu se digeră carnea de oaie. Carnea de miel e un pic diferită.
Mielul, vita, se digeră în trei ore, iar mâncarea mai uşoară în două ore. Eu dacă am mâncat ceva uşor, am nevoie de două ore să diger. Dacă am mâncat drob, am nevoie de trei ore pentru digerare. În niciun caz jumătate de oră. Dacă este în foietaj drobul, e nenorocire completă. Dacă începi cu alea grele, trebuie timp între ele. Mai bine o masă de prânz cu trei feluri, iar al patrulea fel să fie ceva uşor, bea un pahar de vin.
Dar apoi lasă trei-patru ore, plimbă-te, fă mişcare, şi apoi mănâncă iar seara două feluri. Şi apoi mai lasă vreo două ore jumătate pentru digestie înainte să mergi la culcare.
Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate. Niciodată nu trebuie să mergem la culcare cu stomacul plin”, a declarat medicul Alin Popescu, pentru dcnews.ro.