Fructele care te îngrașă mai mult decât dulciurile și prăjiturile. Medic: „Există patru fructe pe care le interzic..”
Unii dintre noi visăm să fim mai slabi și să ne permitem alimente interzise fără a ne îngrășa. Dar, din păcate, uneori suntem păcăliți de ideea că în loc să mâncăm o prăjitură, ar trebui să consumăm un fruct.
Puțini știu însă că unele fructe pot îngrășa mai mult decât o prăjitură.
Medicii avertizează că patru tipuri de fructe, din cauza conținutului mare de zaharuri, ar trebui evitate în regimul alimentar. În plus, este important să nu exagerăm cu niciun fruct, pentru că excesul poate contracara rezultatele așteptate.
„Există patru fructe pe care le interzic atunci când prescriu o dietă: bananele, strugurii, smochinele și curmalele. Celelalte fructe pot contribui la îngrășare dacă sunt consumate în cantități mari. De aceea, eu sugerez 'două mere' sau echivalentul lor.
Sau poate trei pere, patru portocale. Această cantitate de fructe nu aduce kilograme în plus. Dar dacă depășim această limită, cu siguranță se vor depune.” a explicat medicul Andrei Haidarm într-o emisiune de la Antena 3.
Cele mai multe dintre legume nu au calorii
În ceea ce privește legumele, acestea sunt opțiunea ideală, având în vedere că au puține calorii, cu excepția unui singur aliment din această categorie.
„Legumele sunt fără calorii. Zarzavaturile, salatele, roșiile, ardeii - puteți consuma cât doriți. Cu excepția cartofilor", a subliniat dr. Haidar.
Așadar, dacă vreți să urmați o dietă, este important să fiți atenți la fructele pe care le consumați, deoarece unele pot fi mai bogate caloric decât o prăjitură. De asemenea, trebuie să fiți precauți în privința curelor de detoxifiere cu fructe, deoarece acestea sunt adesea o strategie de marketing.
Fructoza din sucul de fructe sau din dulciuri poate duce la acumularea de grăsimi în ficat, provocând ficatul gras sau steatoza hepatică.
Consumul zilnic de suc natural de fructe în astfel de cure de detoxifiere poate crește trigliceridele (grăsimile circulante din sânge), care se depun pe ficat și pe vasele de sânge, creând un mediu propice pentru accidente vasculare și infarct miocardic.