Fructul de sezon care combate cancerul. Are numeroase beneficii pentru sănătate

Ultima actualizare:

Fructul de sezon care poate combate cancerul! Este iubit de români și are numeroase beneficii pentru sănătate de care trebuie să aflii!

Fructul de sezon care poate combate cancerul
Fructul de sezon care poate combate cancerul

Vorbim despre pepenele roșu, mult îndrăgitul fruct, nelipsit de pe mesele românilor în sezonul estival. Având în vedere temperaturile ridicate din ultima perioada este bine să știți că pepenele roșu este un bun aliat care vă menține hidratați și în plus are numeroase alte beneficii.  Se crede că pepenele roșu a fost domesticit pentru prima dată în urmă cu peste 4.000 de ani, în nord-estul Africii. Este dulce și suculent, ceea ce îl face un deliciu perfect pentru a vă potoli setea în timpul căldurii de vară.

Te ajută să rămâi hidratat

Hidratarea este importantă pentru ca organismul să funcționeze corect. Reglarea temperaturii corpului, funcționarea normală a organelor sau livrarea de nutrienți către celule sunt doar câteva dintre procesele corporale care depind de o hidratare adecvată.

Consumul de alimente cu un conținut ridicat de apă îi poate oferi organismului tău apa de care are nevoie pentru a funcționa corect. Pepenele roșu conțune 92% apă, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru aportul zilnic de apă.

În plus, datorită conținutului ridicat de apă, acest pepene are o densitate calorică scăzută, cu alte cuvinte, foarte puține calorii pentru greutatea sa totală. Consumul de alimente cu densitate calorică scăzută, cum ar fi pepenele roșu, poate ajuta la gestionarea greutății, menținând senzația de sațietate pentru mai mult timp.

pepene rosu fumat jpeg

Conține numeroși nutrienți

  Pepenele roșu conține o varietate de substanțe nutritive, inclusiv potasiu, magneziu și vitaminele A și C. De asemenea, este relativ sărac în calorii. Pepenele roșu este, de asemenea, o sursă bogată de citrulină, un aminoacid care poate îmbunătăți performanța la exerciții fizice.

În plus, se mândrește cu antioxidanți, inclusiv vitamina C, carotenoizi, licopen și cucurbitacina E. Acești compuși ajută la combaterea radicalilor liberi, care sunt molecule instabile ce pot afecta celulele dacă se acumulează în organism. În timp, aceste daune pot duce la afecțiuni precum diabetul, bolile de inimă și cancerul.

Poate combate cancerul

Mai mulți compuși vegetali care se găsesc în pepenele roșu, inclusiv licopenul și cucurbitacina E, au posibile efecte anticancerigene. Deși rezultatele studiilor sunt variate, consumul de licopen poate fi asociat cu un risc mai mic de apariție a unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată și cel colorectal. Se crede că licopenul acționează prin scăderea nivelului din sânge al factorului de creștere asemănător insulinei, un hormon care promovează diviziunea celulară.

În special, cancerul se formează atunci când diviziunea celulară devine incontrolabilă. În plus, cucurbitacina E poate inhiba creșterea tumorilor prin promovarea autofagiei celulelor canceroase. Autofagia este procesul prin care organismul dumneavoastră elimină celulele deteriorate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net