Iată cum să te simți tânără indiferent de vârstă!

Ultima actualizare:

Cercetătorii au descoperit recent că procesul de îmbătrânire poate fi înfluențat parțial și de modul în care percepem această etapă inevitabilă a vieți. Un studiu a demonstrat că putem amâna efectele înaintării în vârstă printr-o atitudine pozitivă. 

Iată cum să te simți tânără indiferent de vârstă! Cercetătorii au fost surprinși
Iată cum să te simți tânără indiferent de vârstă! Cercetătorii au fost surprinși

La ce vârstă crezi că începe vârsta mijlocie? Patruzeci până la 60? Cincizeci până la 70? Undeva la mijloc? Probabil că nu vă va surprinde să aflați că răspunsul pe care oamenii îl dau la această întrebare depinde de câți ani au în momentul în care le este adresată.

Citește și: Soluții naturiste care te mențin tânăr 

Când jumătate de milion de oameni au completat un chestionar online în 2018, participanții care aveau 20 și 30 de ani au spus în medie că vârsta mijlocie începe la 40 de ani, în timp ce bătrânețea începe la 62 de ani. În schimb, cei peste 65 de ani nu credeau că bătrânețea a început până la vârsta de 71 de ani.

În 2003, cercetătorii au efectuat un studiu amplu în care participanților li s-a pus din nou întrebarea: când începe bătrânețea?

Vezi și: Trucuri ca să fii în formă dimineața

Oamenii care spun că bătrânețea se instalează la o vârstă mai fragedă pot fi, de asemenea, mai fataliști și mai puțin probabil să caute ajutor pentru afecțiuni medicale sau să adopte rutine mai sănătoase, crezând că declinul este inevitabil. Ei pot, de exemplu, să presupună că persoanele în vârstă sunt fragile și astfel încep în mod deliberat să meargă mai încet și să-și ia lucrurile mai ușor atunci când acest lucru este exact ceea ce nu ar trebui să facă de dragul sănătății lor fizice și mentale.

 Este chiar posibil ca ideile negative despre îmbătrânire să contribuie la inflamația cronică și la mai multe probleme de sănătate pe termen lung. Prin urmare, însușirea unui stereotip negativ despre îmbătrânire să contribuie la lipsa de energie și o degradare mai rapidă a organismului. 

Oamenii ce resping prejudecățile asociate îmbătrânirii trăiesc mai mult

Pe de altă parte, oamenii care cred că bătrânețea începe mai târziu în viață pot fi mai conștienți de sănătatea și nivelul lor de fitness și, prin urmare, iau măsuri pentru a rămâne în formă. Ei se simt mai tineri și astfel se implică în activități care îi stimulează emoțional și care le conferă o stare mai bună din punct de vedere emoțional și fizic.

Ea a descoperit că oamenii care aveau idei pozitive despre procesul îmbătrânire au trăit în medie 22,6 ani după ei au participat pentru prima dată la studiu, în timp ce persoanele care s-au simțit mai puțin pozitive cu privire la îmbătrânire au trăit în medie cu doar 15 ani mai mult.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net