Iaurturile ar putea scădea riscul de diabet de tip 2. Ce spun experții despre anunțul făcut de FDA

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a decis, după aproximativ 5 ani de deliberări, că iaurturile pot fi utile în scăderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2.

Decizia FDA este una controversată
Decizia FDA este una controversată

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, aceasta ar fi prima mențiune emisă de către agenție pentru iaurt. Aceștia spun că există unele dovezi științifice care ar susține hotărârea lor, însă alte voci au contestat acest lucru.

Mai precis, cei de la FDA au spus faptul că iaurtul consumat în mod regulat (aproximativ 3 porții pe săptămână), ar avea abilitatea de a reduce riscul dezvoltării diabetului de tip 2. Această boală gravă afectează nu mai puțin de 462 de milioane de oameni de-a lungul întregii lumi.

În anul 2018, Danone North America a depus o petiție în care solicita să se menționeze pe paharele de iaurt faptul că acest produs poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. În ciuda cercetărilor științifice depuse de aceștia, alte voci rămân sceptice și nu împărtășesc opinia FDA.

Decizia este una controversată

Cu toate acestea, nu toată lumea este de acord cu anunțul făcut de către cei de la FDA. Profesoara emerită de nutriție, studii alimentare și sănătate publică, Marion Nestle, a spus că această decizie sugerează o realitate eronată celor care vor să evite această boală.

„De ce ar crede o persoană sensibilă că tot ce trebuie să faci pentru a preveni diabetul de tip 2 este să mănânci 2 pahare de iaurt pe săptămână? Tot ceea ce putem spera este ca iaurtul să fie cel puțin neîndulcit, dar din moment ce este foarte greu să găsești iaurt neîndulcit, acest lucru le spune oamenilor care vor să evite diabetul de tip 2 că iaurturile îndulcite sunt bune pentru ei”, a explicat aceasta, conform sursei citate.

„Cantitatea de zahăr din iaurt nu a făcut nicio diferență în ceea ce privește rezultatele. Prin urmare, potrivit FDA, zahărul nu reprezintă o problemă.”, mai spune aceasta, deloc de acord cu decizia luată de FDA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net