Kaki, duşmanul infecţiilor şi al oboselii

Ultima actualizare:

Supranumit ”fructul zeilor” sau ”piersica japoneză”, kaki are forma unei roşii, culoarea portocalei, textura piersicii şi un gust delicios. Plin de vitamine şi minerale, dar şi de antioxidanţi sau fibre, acesta poate fi consumat proaspăt, în salate sau chiar budinci. Iată ce ajutor dă organismului nostru!

  • Creşte nivelul de energie. Ca orice alt fruct, kaki reface depozitele de energie ale organismului datorită conţinutului bogat de nutrienţi. Pentru că stimulează activitatea creierului, este recomandat în perioadele de suprasolicitare intelectuală şi de covalescenţă, deoarece alungă oboseala şi revigorează întreg organismul. 
  • Combate infecţiile şi inflamaţiile. Bogat în antioxidanţi şi catechine, kaki deţine proprietăţi antiinflamatorii şi antiinfecţioase. De aceea, un consum regulat al acestui fruct ne poate apăra împotriva reacţiilor inflamatorii din corp şi a infecţiilor.  
  • Atenuează durerea de stomac. Kaki ajută la scăderea nivelului de aciditate a sângelui şi a stomacului. Fibrele, esenţiale pentru procesele gastro-intestinale, atenuează problemele legate de constipaţie sau balonare, menţinând un sistem digestiv bine funcţional. Taninurile din kaki reglementează mişcările intestinale şi ajută la reducerea diareei.
  • Te ajută să slăbeşti. Pentru că sunt bogate în fibre, fructele kaki te ajută să ai o bună digestie. În 100 de grame de kaki se găsesc peste 3 grame de fibre, de aceea este util persoanelor care vor să slăbească. 
  • Normalizează tensiunea arterială. Datorită potasiului care se găseşte în fruct, ajută la reglarea tensiunii arteriale şi menţine elasticitatea vaselor de sânge. Kaki este aproape un fruct fără grăsimi, dar are un conţinut ridicat de apă, ceea ce înseamnă că ajută la scăderea nivelului de colesterol.
  • Previne cancerul. Kaki au un conţinut ridicat de antioxidanţi, ceea ce înseamnă că aceste fructe protejează contra anumitor tipuri de cancer. Un studiu recent a arătat că fructele kaki ajută la eliminarea celulelor canceroase din corp, în cazul cancerului mamar.
  • Grăbeşte vindecarea. Vitamina C care se găseşte în 100 g de fruct kaki asigură peste 15% din necesarul zilnic al organismului. Vitamina C ajută la menţinerea imunităţii organismului. De asemenea, ajută corpul să lupte cu infecţiile, grăbind vindecarea.
  • Întinereşte aspectul pielii. Au un conţinut ridicat de vitamina A, ceea ce înseamnă că oferă protecţie vederii şi menţin elasticitatea pielii. De asemenea, le este de ajutor persoanelor care se luptă cu acneea. Fructul kaki conţine şi vitamina E, care ajută la menţinerea sănătăţii pielii. Este indicat mai ales pentru pielea uscată, ridată sau cu fermitatea pierdută. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fumat pixabay jpg
restaurant ars cehia jpg
AI and Workforce jpg
zapada frig femeie vremea meteogebaf7fd45 1920 jpg
criptomonede adevarul jpeg
cutremur seism seismograf foto Shutterstock
Satul Batrana Tinutul Padurenilor (108) JPG
ger romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net